Beyin Ölümü Gerçekleşen Rus Çocuk Ülkesine Götürülecek - Son Dakika
Güncel

Beyin Ölümü Gerçekleşen Rus Çocuk Ülkesine Götürülecek

Beyin Ölümü Gerçekleşen Rus Çocuk Ülkesine Götürülecek

Antalya'da tatil yaparken havuza düşerek boğulma tehlikesi geçiren ve hastanede beyin ölümü gerçekleşen 5 yaşındaki Rus çocuk, ülkesine götürülecek.

01.07.2014 16:50  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yaparken havuza düşerek boğulma tehlikesi geçiren ve tedaviye alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 5 yaşındaki Ekaterina Efimenko, ülkesine götürülecek.

Mahmutlar Mahallesi'ndeki bir sitede annesi Julia Efimenko ile tatil yapan Ekaterina Efimenko, havuza düştü. Site görevlileri tarafından fark edilerek sudan çıkarılan Ekaterina Efimenko, çağrılan ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. 20 gündür yoğun bakımda tedavisi sürdürülen Efimenko, yapılan tedaviye olumlu sonuç vermedi.

27 Haziran'dan beyin ölümü gerçekleşen Efimenko, halen yaşam destek ünitesine bağlı.

RUS DOKTORLAR MUAYENE ETTİ

Rus çocuğun annesi Julia Efimenko ülkesindeki bir haber ajansına verdiği röportajda, kızını Alanya'daki hastaneden alarak ülkesine götürmek istediğini ancak hastane yetkililerinin buna izin vermediğini iddia etti.

Anne Efimenko'nun talebi üzerine Rusya'dan bugün Alanya'ya gelen beyin cerrahı ve anestezi uzmanından oluşan 2 kişilik Rus heyet, çocuğun son durumu hakkında hastane yetkililerinden bilgi aldı. Rus doktorlar, Ekaterina Efimenko'yu muayene ettikten sonra Türk meslektaşlarıyla ortak bir basın toplantısı düzenledi.

ŞARTLAR SAĞLANIRSA NAKİL GERÇEKLEŞECEK

Alanya Devlet Hastanesi'nde yapılan toplantıda, Rus ailenin isteği göz önünde bulundurularak Ekaterina Efimenko'nun Rusya'ya nakli konusunda ortak karar alındı. Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Başaran, ailenin nakil için gerekli şartları sağlamaya çalıştığını söyledi.

Nakil için yoğun bakım ünitesi şartlarını sağlayan tam donanımlı bir uçak veya helikopter gerektiğini vurgulayan Başaran, "Bugün yapılan toplantıda anladığımıza göre Rusya'da beyin ölümü kavramı yok. Aile, çocuklarının halen yaşadığını ve Rusya'ya götürerek tedaviye devam etmek istediklerini söyledi. Ancak tıp tarihinde beyin ölümü gerçekleşen kişinin tekrar hayata dönmesi mümkün değil" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beyin Ölümü Gerçekleşen Rus Çocuk Ülkesine Götürülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement