Beykoz Belediyesi'nden Öğretmenlere Okullarda Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Beykoz Belediyesi'nden Öğretmenlere Okullarda Ziyaret

Beykoz Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla ilçedeki tüm okulları ziyaret ederek öğretmenlerin günleri kutladı, tatlı ikram edildi.

25.11.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğretmenevi'nde düzenlenen programda da eski ve yeni öğretmenler buluştu.

Beykoz Belediyesi ilçemizdeki öğretmenleri görev yaptıkları okullarda ziyaret ederek günlerini kutladı. Öğretmenlere çiçek ve tatlı hediye etti.

Belediye Başkan yardımcıları Hanefi Dilmaç ve Mahmut Gülbasar'ın öncülük ettiği heyetler tarafından gün boyu ilçedeki okullar ziyaret ederek öğretmenlerin günlerini kutlandı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in selamı ve başarı dilekleri iletildi. Ziyaret edilen okullarda sorunlar dinlenerek, öğretmenlerle sohbet edildi. Okul idarecileri ve öğretmenler de eğitime duyarlı, okullara hizmet eden belediyecilik için teşekkür ettiler.

Öğretmenevi'nde Kutlama Programı Yapıldı

Beykoz Sabancı Öğretmenevi'de gerçekleşen kutlama programında öğretmen konulu şiir yarışmasında birinci olan öğrencinin şiirini okuması, Beykoz Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin halk oyunları gösterisi, emekliye ayrılan öğretmenlere teşekkür belgelerinin takdimi ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin "Öğretmenlik Yemini'' yer aldı.

Programa Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Cumhuriyet Başsavcısı İdris Taşçan, Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ahmet Katırcı "Bizi İstikbale Hazırlayan Öğretmenlerimizin Çırağıyız''

Öğretmenlere hitap ederken büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu belirten Kaymakam Katırcı, "Hepimizin hayatında hatırladığı öğretmenleri vardır. Ben şöyle düşünüyorum; öğretmenler usta, bizler onların çırağıyız. Onlar bize şekil veren istikbale hazırlayan nesiller yetiştiren üstadlarımızdır. Atatürk'ün "Milletleri kurtaracak yalnız ve ancak öğretmenlerdir'' sözünü de hatırlayalım'' dedi.

Başkan Çelikbilek: "Öğretmenlerimin Hayatıma Yön Vermemde Çok Katkıları Var"

"Türkiye her gününü farklı bir mesleğe adanmıştır. Bugünde 24 Kasım Öğretmenler Günü, Türkiye'yi en iyi şekilde geleceğe taşıyacak insanların hatırlandığı bir gün. Aslında bir gün az, her zaman hatırlamamız gerekiyor. Öğretmenlik değerli bir meslektir, benim bu değeri anlatmam yetmez. Biz sadece dostane muhabbetle konuşuyoruz, ama biliyorum ki söylediklerimin çok ötesinde değerli insanlarsınız'' sözleriyle konuşmasına başlayan Başkan Çelikbilek, "Genç öğretmen adaylarından şunu arzu ederim ki; mesleğinizde iz bırakın, hatırlanın, hiç unutulmayın, sıradan olmayın, akla gelen insanlardan olun. Benim Beykoz'da hatırladığım Şahin Hocam vardı, sağ olsun bizde öyle güzel muhabbet bırakmıştır, gelecekle ilgili çok katkılar sağlamıştır. Hz. Ali'nin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum'' sözü çok önemlidir. Bundan daha büyük bir meslek, mertebe var mı? Kimse kimseye köle olur mu? Öğretmenlere olunur. 24 Kasım Öğretmenler Gününüz hayırlı olsun, sağlık içinde ömür geçirin, ailenizle birlikte güzel günler yaşayın, hepinize saygılar sunuyorum'' şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Bozbay: "Öğretmenlik Kutsal Bir Görevdir''

Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay da, meslektaşlarının karşısında konuşmaktan çok heyecanlandığını belirterek, "Hakikaten öğretmenlik kutsal meslek, zor görev. Öğretmenlerimizin görevlerini başarıyla yapabilmesi için bizim onlara gönülden, yürekten bağlanmamız ve yanlarında olmamız gerekiyor. Gözümüzün nuru, gönül bahçemizin gonca gülleri çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize çocuklarımız adına gönülden teşekkür ediyorum. Sadece okumayı, yazmayı öğreten, bir takım bilgileri sağlayan kişiler değil, tutum ve davranışlarıyla çocuklarımızın karakter eğitimini de üstlenmişlerdir'' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beykoz Belediyesi'nden Öğretmenlere Okullarda Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement