Beykoz Kaymakamı Katırcı: "Aziziye Tabyalarına Saygı Yürüyüşünün İstanbulda'ki Öncüsü Olacağım" - Son Dakika
Yerel

Beykoz Kaymakamı Katırcı: "Aziziye Tabyalarına Saygı Yürüyüşünün İstanbulda'ki Öncüsü Olacağım"

Beykoz Kaymakamı Katırcı: "Aziziye Tabyalarına Saygı Yürüyüşünün İstanbulda\'ki Öncüsü Olacağım"

Erzurum’daki Aziziye Tabyalarına saygı yürüyüşüne 30 kişilik ekiple katılan Beykoz Kaymakamı Katırcı, "Cam’ın Başkenti Beykoz’dan Anadolu’nun önsözü Erzurum’a Nenehatun’a saygı yürüyüşü” pankartı ile dikkate çekti.

10.11.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'daki Aziziye Tabyalarına saygı yürüyüşüne 30 kişilik ekiple katılan Beykoz Kaymakamı Katırcı, "Cam'ın Başkenti Beykoz'dan Anadolu'nun önsözü Erzurum'a Nenehatun'a saygı yürüyüşü" pankartı ile dikkate çekti.

Bir dönem Erzurum'da Yakutiye Kaymakamı olarak görev yapan Beykoz Kaymakamı Katırcı, Aziziye tabyalarına saygı yürüyüşünün, Çanakkale zaferi ruhuyla yapılmasının batıdaki insanların etkinliklere katılımın sağlanması açısından önemli olduğunu söyledi.

Yürüyüşe 27 öğrenci ve 3 öğretmen ile katıldıklarını belirten Katırcı, "Yetim Öğrenciler Projesi kapsamında yürüyüşe 27 lise öğrencisi ve 3 öğretmen ile katıldık. Bu anlamlı yürüyüş Erzurum Valisi Sayın Ahmet Altıparmak'ın öncülüğü ile 2013 yılında başladı. Tabya savunmasının ne demek olduğunu insanlar bilmiyordu. Sayın valimiz geldikten sonra bu iş önem kazandı. Her yıl katılım artarak devam ediyor. 2013 yılına göre yoğun bir katılım vardı. Batıdaki Çanakkale Zaferi anma etkinliklerine doğudan yoğun katılım oluyor, doğudaki etkinliklere de batıdaki insanların katılımının sağlanması için ortak bilinç oluşturulmalı, etkinliğin içeriği her yıl zenginleşerek, devam etmelidir" dedi.

İSTANBUL'DAKİ ERZURUM DERNEKLERİ BU İŞİ SAHİPLENMELİ

İstanbul'daki Erzurum derneklerinin yürüyüşe etkin şekilde katılmadığını belirten Katırcı, etkinliğin ne zaman yapılacağını 'duymadım, bilmiyordum' gibi mazeretlerin rasyonel olmadığını ifade etti.

Derneklere duyuruların sosyal medya ve basın aracılığıyla yapıldığını belirten Katırcı, "Sivil toplum kuruluşları bu konuda daha duyarlı olmalıdır. Yürüyüş konusunda gereken duyurular yapıldı. Yürüyüşe bir gün kala bizi arayan Erzurum dernekleri oldu. Bundan sonraki yürüyüşlere Erzurum derneklerinin katılım noktasında etkinliğini artırmak için gereken çalışmaları yapacağız" dedi.

Erzurum'un çalıştığı kentler içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Katırcı, "Erzurum gibi çalışma ortamı herkese nasip olmaz. Erzurum'un benim gözümde önemli bir yeri var. Erzurumlular ile aramızda bir gönül bağı oluştu. Bürokratlar çalıştıkları yerli olurlar, ancak bu kent insanın başımın üstünde yeri var. Erzurum insanı çok vefalı. Erzurumlular Beykoz'da bana sahip çıktı. Erzurumlular arası sinerjinin artması gerçekten çok önemli. Bu noktada bu tarihi yürüyüşlerin etkili bir şekilde yapılması için dernekler çok iyi organize olabilmeli ve bu işi sahiplenmelidir. Aziziye Tabyalarına saygı yürüyüşünün İstanbulda'ki öncüsü olacağım. Katılım konusundaki organizasyonu yapacağız. Önemli olan Anadolu'nun önsözü Erzurum'un tarihi misyonunu her yerde tanıtabilmek. Öğrencilerimiz Erzurum'u çok beğendi, kafalarındaki doğu ön yargısı aşılmış oldu. Bizleri Erzurum'da misafirperver bir şekilde karşılayan tüm kurumlara ve Erzurumlulara teşekkür ediyorum." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beykoz Kaymakamı Katırcı: 'Aziziye Tabyalarına Saygı Yürüyüşünün İstanbulda'ki Öncüsü Olacağım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement