Beykoz Soma'yı Kucaklıyor Projesi" - Son Dakika
Güncel

Beykoz Soma'yı Kucaklıyor Projesi"

Beykoz Belediyesi, "Beykoz Soma'yı Kucaklıyor Projesi" kapsamında, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarından 56'sını ilçede misafir etti.

05.10.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beykoz Belediyesi, "Beykoz Soma'yı Kucaklıyor Projesi" kapsamında, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarından 56'sını ilçede misafir etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden Somalı çocuklar, Boğaz turuna da katıldı.

Bazı velilerin de misafir edildiği projeyle çocuklar, Miniaturk, Sultan Ahmet Camisi ve Meydanı, Yerebatan Sarnıcı, Beykoz Cam Ocağı ve bir eğlence merkezini de görme imkanı buldu.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediyesi Beytaş Sosyal Tesislerinde düzenlenen projenin kapanış programında, Somalı çocukları Beykoz'da ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti.

Facianın olduğu gün Soma'da büyük bir acı yaşandığını anımsatan Katırcı, şöyle devam etti:

"En çok da annelerin, kardeşlerin ve evlatların yüreği yandı. Onların acıları da bizi yaktı. Acılar paylaştıkça azalır, sevinçler paylaştıkça çoğalır. Bu, insan olmanın gereğidir. Belediyemizin bu projeyle her ikisini amaçladığını ve başarılı olduğunu görüyorum."

Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ise Soma'da yaşanan acıları unutmanın mümkün olmadığını ifade etti.

Ekmeği için vatanına hizmet için toprağın altına giren madencilerin emaneti olan çocukları Beykoz'da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kaşıtoğlu, şunları kaydetti:

"Bu bir onurdur. Bu projeyle o günleri ve acıları bir nebze de olsa unutturmayı amaçladık. 'Tebdili mekanda ferahlık vardır' felsefesinden yola çıktık. Bizleri ve burada yaşadığınız güzel anıları yıllar sonra yad etmeniz, bizler için en büyük armağan olacaktır. Rabbim, bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beykoz Soma'yı Kucaklıyor Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement