Beylerbeyi Sarayı Tüneli Açıldı - Son Dakika
Güncel

Beylerbeyi Sarayı Tüneli Açıldı

Beylerbeyi Sarayı Tüneli Açıldı

* 1970'li yıllardan bu yana kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldıHaber-Kamera: Ali Kerem BENGİ - İSTANBUL-DHAÜsküdar-Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatması hedeflenen ve 1970'li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı.

19.09.2016 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* 1970'li yıllardan bu yana kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ - İSTANBUL-DHA

Üsküdar-Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatması hedeflenen ve 1970'li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı konuşmada, Üsküdarlılar için bugünün tünelin açılmasından dolayı özel bir gün olduğunu söyledi. Beylerbeyi Sarayı'nın yaklaşık 2 asırlık bir saray olduğunu anımsatan Türkmen, "Bugün 19 Eylül 2016 günü, bu tünelin tekrar hizmete açılışının, trafiğe açılışının günüdür. Bu anlamda mutluyuz. Üsküdarlılar olarak heyecanlıyız" dedi.

Tünelin çevredeki trafiği rahatlatacağını ifade eden Türkmen, tünelin açılışının 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başladığı güne yetişmesinin de önemli olduğunu belirtti.

Türkmen, tünelin uzunluğunun 150 metre, yüksekliğinin ise 2 metre 90 santimetre olduğunu, tünelin girişi ve çıkışı itibarıyla da toplamda yaklaşık 650 metrelik bir yolun trafiğe açılışının yapıldığını aktararak, "Tünelden şu anda otomobil ve minibüs geçişlerine izin veriliyor. Bunu görüp ondan sonra otobüs geçişlerine karar vereceğiz. Tünel tek yönlü Beykoz'dan-Üsküdar istikametine çalışacak" diye konuştub

Çalışmalar sırasında tünelin orijinal dokusu muhafaza edildiği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beylerbeyi Sarayı Tüneli Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement