Beylikdüzü %100 Ekolojik Pazar Yenileniyor! - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü %100 Ekolojik Pazar Yenileniyor!

Beylikdüzü %100 Ekolojik Pazar, Adnan Kahveci mahallesinde, "Kapalı pazar" olarak da bilinen ve halk arasında "Çarşamba pazarı" olarak anılan alana taşınıyor.

17.09.2014 16:22  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diğer %100 Ekolojik Pazarlarımızda olduğu gibi; doğa ve canlı sağlığına zararlı hiçbir yöntem, kimyasal ilaç, gübre ve katkı maddesi kullanılmadan üretilen kontrollü ve sertifikalı ekolojik ürünler, Buğday Derneği ve Beylikdüzü Belediyesi güvencesiyle, organik ürün müşterileri ile buluşacak.

Ekolojik sertifikalı meyve, sebzelerin yanısıra pamuk, makarna, ekmek, bakliyat, yumurta, temizlik malzemeleri, şampuan ve süt ürünleri pazarda bulunan çeşitlerden sadece bazıları...

BEYLÜKDÜZÜ %100 EKOLOJİK PAZARIN TARİHÇESİ

23 Şubat 2010 tarihinde açılan Beylikdüzü %100 Ekolojik Pazar, İstanbul'daki üçüncü %100 Ekolojik Pazar. İlk açıldığında salı günleri "Beylik Pazarında" kurulan pazar, ilgiyi arttırmak ve ürün tedarikini kolaylaştırmak adına cumartesi gününe alındı. Şimdi yeni üreticilerin de katılımıyla yeni, modern ve kapalı bir pazar alanına taşınıyor.

Pazarda bugüne kadar var olan Çatalcalı, Afyonlu, Mersinli, Ankaralı üreticiler ve aracı esnafa; Kırşehir, İzmir, Antalya, Tokat ve Amasya'dan da üreticiler katılacak.

EKOLOJİK PAZARIMIZ HER CUMARTESİ AÇIK OLACAK

Halkın her şeyin en kalitelisine layık olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Buğday Derneği ile yaptığımız bu işbirliği ile sağlıklı yaşam ve gıda güvencesi için ekolojik sertifikalı ürünlere ekonomik bir şekilde ulaşabileceğiz. Doğanın ve insanın dengesini koruyan ekolojik ürünler artık yeni ortamında halkımızla buluşuyor" dedi.

Yeni pazarda Buğday Derneği'nden eğitim ve danışmanlık hizmeti alacak gıda veya ziraat mühendislerinin olacağını ifade eden İmamoğlu, "Denetim ve kontrolleri sıkı tutacağız. Mühendislerimiz pazarla ilgili eğitim alacaklar. Her Cumartesi günü Ekolojik Pazar'ımız açık olacak" diye konuştu.

İstanbul %100 Ekolojik Pazarlar Proje Koordinatörü Leyla Ünlübay da "Sağlıklı gıda herkesin hakkı ancak organik ürün fiyatlarının düşmesi ve daha geniş kitlelere ulaşması için en başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteği şart. Belediyelerimizin organik pazarlara birer sosyal sorumluluk projesi gibi bakması gerekiyor. Kamu spotlarına, üreticinin daha fazla teşvik edilmesine ve önünün açılmasına; tüketiciye organik gıdanın daha fazla anlatılmasına ihtiyaç var" diye konuştu.

Denetimleri Buğday Derneği ve Beylikdüzü Belediyesi Ziraat Mühendislerince yapılan Pazar, her cumartesi 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.

%100 Ekolojik ve sağlıklı gıda için, %100 Ekolojik Pazarlarımıza bekleriz!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü %100 Ekolojik Pazar Yenileniyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement