Beylikdüzü Belediyesi Ağaçlandırma Çalışmalarına Hız Veriyor - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Ağaçlandırma Çalışmalarına Hız Veriyor

Beylikdüzü Belediyesi Ağaçlandırma Çalışmalarına Hız Veriyor

Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Beylikdüzü’nün bitki örtüsünü çeşitlendiriyor.

02.07.2014 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Beylikdüzü'nün bitki örtüsünü çeşitlendiriyor. Kent estetiğine katkı sağlamak için harekete geçen belediye ekipleri, ilçenin iklim ve toprak yapısına uygun türde çınar, akçaağaç, dişbudak, ıhlamur, çitlembik ve at kestanesi gibi anıtsal ve kalıtsal ağaçların dikim çalışmalarını sürdürüyor. Kentlerin gelişim yönünü belirleyen faktörlerden biri olan kent içi ağaçlandırma çalışmalarına hız veren Beylikdüzü Belediyesi, yeşil Beylikdüzü ve çevre sağlığına önem veriyor. Özellikle planlı kent bilincinin ve estetik anlayışın oluşturulabilmesinde cadde, bulvar ve refüjlerde yapılan ağaçlandırma uygulamaları ile peyzaj düzenlemelerine ağırlık veren ekipler, ilçenin ihtiyacı olan bölgelerdeki çalışmaları hızlandırıyor.

"DOĞRU YERE DOĞRU AĞAÇ"

Doğru yere doğru ağacı dikmek için çalıştıklarını belirten Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, en son Yakuplu Mahallesi Osmangazi Caddesi'nde kaldırım alanlarına yetişkin doğu çınar ağaçları dikti. Ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceklerini belirten yetkililer; ilçeyi çınar, akçaağaç, dışbudak, çitlembik, ıhlamur ve at kestanesi gibi ağaç türleriyle donatarak yeşili koruyacaklarını ifade etti.

İLÇE YEŞİLE DÖNÜŞÜYOR

Kentlerin doğal elemanları olarak ön plana çıkan kent içi cadde, bulvar ve refüjlerdeki ağaçların; estetik ve işlevsel bir karaktere sahip olduğunu söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin ekolojik koşullarına uyum sağlayacak türlerin Beylikdüzü'nde yaygınlaştırılarak vatandaşların ilçede sağlık için yaşamalarına katkıda bulunacaklarını kaydetti. İmamoğlu; kent içi tasarımında ağaçların çok önemli olduğunu ifade ederek, "Beylikdüzü koruluk alanlarıyla, yaşam vadisiyle, park ve bahçeleriyle her anını yaşamaktan daha da keyif alacağınız bir ilçe olacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Belediyesi Ağaçlandırma Çalışmalarına Hız Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement