Beylikdüzü Belediyesi Hayvanları Koruma Altına Aldı - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Hayvanları Koruma Altına Aldı

Beylikdüzü Belediyesi Hayvanları Koruma Altına Aldı

Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde oluşturduğu Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi sayesinde hayvanların gereken bakım ve tedavi hizmetlerini üstleniyor.

04.07.2014 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde oluşturduğu Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi sayesinde hayvanların gereken bakım ve tedavi hizmetlerini üstleniyor.

Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanları için sosyal sorumluluk hizmeti vermeye devam ediyor. Merkezde ekipler tarafından özellikle sokakta yaşayan güçten düşmüş ve tedaviye ihtiyacı olan hayvanlar, tespit edilerek rehabilitasyon merkezine getirilerek kısırlaştırılıyor ve küpeleri takılıyor. Isırma vakası olan hayvanların ise kuduz aşıları yapılırken deri altlarına mikroçiple işaretler konuluyor. Gereken tedavileri yapılan hayvanlar daha sonra doğal yaşam koşullarına geri bırakılıyor.

BAKIM VE TEDAVİLERİ ÜSTLENİLİYOR

Belediyelere verilen asıl görevin barınak hizmeti vermek değil, rehabilitasyon merkezi kurmak olduğunu belirten Veteriner Hekim Ertuğrul Tunçel, halihazırda merkezde yaklaşık bin 300 hayvanın sorumluluğunu taşıdıklarını ifade etti. Tunçel, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın çıkardığı kanuna göre belediyelerin asli görevlerinin hayvanların gereken bakım ve tedavilerini tamamladıktan sonra doğal hayatlarına bırakmak olduğunu söyledi.

Hayvan hakları hususunda çıkarılan yasanın kapsamında vatandaşların insan hayatını tehlikeye sokan özelliklerinden dolayı, pitbull, dogo arjantin, japanese tosa ve fila cinsi köpekleri beslemelerinin yasaklanmış olduğunu ifade eden Veteriner Hekim Tunçel, belediyelerin bu tür köpeklere el koyma yetkisinin olduğunu ve onları rehabilitasyon merkezinde misafir edebildiklerini söyledi. Merkeze alınabilecek diğer hayvanların ise trafik kazası geçirmiş, 1 uzvunu kaybetmiş, psikolojisi bozuk, çok yaşlı ve birden fazla ısırma vakası yaşatmış olmaları gerekiyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Belediyesi Hayvanları Koruma Altına Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement