Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi'nden İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi'nden İşbirliği

Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi\'nden İşbirliği

Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ile ilçede hayata geçirilebilecek ortak projeleri, düzenlenen çalıştay ile ele aldı.

21.08.2014 10:57  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın ev sahipliğinde, Florya Yerleşkesi'nde, oldukça verimli geçen çalıştaya, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetim kadrosuyla birlikte katıldı. Toplantıda, her iki taraf da komite oluşturarak işbirliği sürecini başlatma kararı aldı.

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi, Beylikdüzü halkına fayda sağlayabilecek ortak projeler üzerine bir araya geldi. Üniversitenin, Florya Yerleşkesi'nde gerçekleşen buluşmada, birlikte hayata geçirilebilecek projeler üzerine fikir paylaşımında bulunuldu.

ORTAK PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

Türkiye'nin yerel dinamikleriyle topluma fayda getirmesi noktasında her zaman diyalog halinde olduklarını belirten Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, "Müesseseleri kurmaktan çok yaşatmak önemlidir. Üniversiteler, kendi toprağına ışık veremiyorsa etrafı duvarla
çevrili hapishaneden başka bir anlam ifade etmez. Biz birçok kamu, kurum ve kuruluşlarıyla yaptığımız gibi Beylikdüzü Belediyesi ile de ortak projeler hayata geçireceğiz" dedi.

ÜNİVERSİTELER SÜRECİN İÇİNDE OLACAK

Nüfusun her yıl 10-15 bin düzeyinde arttığı Beylikdüzü'nde, her zaman yenilikleri takip eden bir belediye olacaklarını vurgulayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, bu noktada üniversiteleri çok önemsediklerini belirterek, "Biz, İstanbul'un önemli bir merkezi olmaya namzet bir ilçeyiz. İlçenin 25 yılını planlayan bir bakış açısıyla çalışıyoruz. Yerel yöneticiler gelecekte vahlanacak bir şehir olmamak için üniversiteleri mutlaka sürece dahil
etmeli" dedi.

Dr. Mustafa Aydın ile dostluğunun uzun yıllar öncesine dayandığını da belirten Başkan İmamoğlu, Beylikdüzü için birlikte fayda sağlayacak her çalışmaya açık olduklarının mesajını verdi. Toplantı sonunda, Türkiye'nin en büyük limanı ile İstanbul'un önemli iki sanayi bölgesinden birini sınırları içerisinde bulunduran Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi'nin enerji verimliliği, sağlık, teknoloji, kültür, sanat gibi birçok alanda çalışma yürütebileceklerinin altı çizildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi'nden İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement