Beylikdüzü Belediyesi'nden Güvenli Sağlık Hizmeti - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Belediyesi'nden Güvenli Sağlık Hizmeti

Beylikdüzü Belediyesi\'nden Güvenli Sağlık Hizmeti

Beylikdüzü Belediyesi, yeni bir müdürlüğü daha bünyesine kattı.

13.11.2014 08:47  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık hizmetlerini ve projelerini bünyesinde toplayan Sağlık İşleri Müdürlüğü, 47 kişiden oluşan ekibiyle hasta bakım destek ve hasta nakil hizmetleri, engelli ve rehabilitasyon hizmetleri, sağlığın geliştirilmesi hizmetleri, koruyucu hizmetler, evde bakım, beslenme ve diyet konularında vatandaşlara detaylı bir hizmet sunacak.

Sağlık politikaları ile projelerini sistemleştirme ve hizmetlerin sunumunda standart bir kalite yönetimi sağlamak amacıyla yeni faaliyete geçen Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü; 2 hekim, 7 hemşire, 4 evde bakım teknikeri, 2 diyetisyen, 2 laborant ve 2 hasta nakil aracı ile hizmete hazır durumda. Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde ayrıca 0212 855 65 75 NO'lu "Alo Sağlık Hattı" kurularak, vatandaşlara sağlık hizmetleri konusunda danışma desteği de verilecek. Müdürlükte acil hizmeti verilmiyor ve poliklinik muayenesi yapılmıyor; ancak müdürlük 7/24 hasta nakil hizmetleri sağlıyor. Aralık ayında açılışı gerçekleşecek Müdürlüğün yeni yeri ise Adnan Kahveci Mahallesi Çarşamba Pazarı Alanı'nda bulunuyor.

"Herkese Eşit Mesafede Sağlık Hizmeti"

Sağlık sistemini belirli bir düzene koyacaklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçede yeni kurulan Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün başarılı hizmetler sunacağını belirtti ve "Herkese eşit mesafede doğru, güvenli, kaliteli ve sürekli hizmet vermek amacını taşıyoruz" dedi. Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Fatma Hoşgöz ise Beylikdüzü'nün sağlığının korunması ve vatandaşları bilgilendirme noktasında gereken her adımı atacaklarını söyledi.

7/24 Hasta Bakım Destek Hizmeti…
İşinde deneyimli sağlık ekipleri tarafından yatağa bağımlı hastalara ev ortamında pansuman, serum, enjeksiyon, kan alma gibi hususlarda 7/ 24 hasta bakım destek hizmeti veriliyor. Tam donanımlı hasta nakil aracıyla 7/24 evden hastaneye- hastaneden eve, 24 saat önceden randevu alınarak hasta nakli sağlık ekibi tarafından yapılıyor.

Engelliler İçin Hayat Kolaylaşıyor
Engelli Biriminde ise engelli ve engelli ailelerine engelli hakları konusunda bilgilendirme ve yönlendirme yapılıyor. Engelli vatandaşlar için hastaneye nakil hizmeti de veren Sağlık İşleri Müdürlüğü, engellilere yönelik ritim - perküsyon, tiyatro, resim gibi çeşitli kurslar düzenliyor. Tekerlekli sandalye, akülü tekerlekli sandalye, hasta yatağı, baston, yürüteç, hasta bezi, havalı yatak vb. malzemeleri bağış olarak alan ve ihtiyaç sahibi olan engelli vatandaşlara ulaştırma hizmeti de veren müdürlük, belediyenin düzenlendiği konser, tiyatro vb. etkinliklere de katılmak isteyen vatandaşlara servis hizmeti sunuyor.
Çeşitli Eğitim Seminerleri Veriliyor

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü periyodik sağlık seminerleri de düzenliyor. Bağımlılık eğitimi, sağlıklı iletişim, şiddet ve istismar, kanser ve kanserden korunma, obezite ve diyabette beslenme, kalp sağlığı eğitimi, çocuklarda dikkat eksikliği konularında eğitimler veriyor. Anne adaylarına yönelik doğum öncesi ve bakım süreci üzerine sertifikalı eğitim programı düzenleniyor.

Ağız – Diş Sağlığı Bölümü ile Ağız Bakımı Kontrol Altında

Diş hekimi tarafından diş çekimi, dolgu, diş taşı temizliği, süt dişi çekimi, fissür koruyucu, flor uygulaması gibi diş muayene uygulamaları yapılıyor. Ayrıca; Okullara yönelik Ağız- diş sağlığı taramaları ve eğitimleri hizmetleri veriliyor.

Beslenme Uzmanı İş Başında…

Uzman diyetisyen desteği verilen müdürlük, randevu sistemi ile gelenlere; beden kitle indeksi ölçümü yapıyor. Gerekli görülen düzenlemeler eşliğinde danışanlara diyet listesi verilerek hasta takibi sağlanıyor. Okullara yönelik Beslenme ve Diyet taramaları ve eğitimleri hizmetleri de gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Belediyesi'nden Güvenli Sağlık Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement