Beylikdüzü Bu Ay Melih Cevdet Anday'i Anıyor - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Bu Ay Melih Cevdet Anday'i Anıyor

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde bu ay Türk edebiyatının dünyaca ünlenmiş şair ve yazarı Melih Cevdet Anday, edebiyatçı panelistler tarafından konuşuldu.

25.02.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anday'ın eserlerindeki nüansları, mesajları irdeleyen konuşmacılar, şiirlerden ve düz yazılardan da örneklemeler yaptı.
Beylikdüzü, bu ay edebiyatçı Melih Cevdet Anday'ı konuşuyor. Anday için düzenlenen anma paneline konuşmacı olarak katılan Sezai Sarıoğlu, Ahmet Soysal, Janset Karavin Anday'ı anlattı, onun eserlerinden örneklerle günümüze dair mesajlardan, tarzından, değişik bakış açısından bahsetti.

Anday, Derinlemesine Konuşuldu

Moderatör olarak paneli yöneten Ahmet Soysal, Anday'ın düz yazı tarzı şiirlerinden okumalar yaparak, eserlerin içindeki anlatımı yorumladı. Edebiyatta çok fazla örneği bulunmayan düz yazı şiir tarzını neden kullandığını, akışını, içindeki mesajları, çıkarılması gereken sonuçları paylaştı. "Anday'ın ünlü kitabı Raziye'yi okuyarak edebiyatçıyı incelemeye öyle başlanmalı" diyen Janset Karavin ve Sezai Sarıoğlu, ünlü edebiyatçının tüm eserlerinde her sözcüğü çok ince ince düşünerek seçtiğinden, çok düşünerek yerleştirdiğinden bahsetti.

Panel sonunda her yönden ele alınan Anday'ın eserlerinden tavsiyelerde bulunan panelistler, dinleyenlere teşekkür ederek, edebiyatla ilgili soruları yanıtladı. Konuklara çiçek takdiminde bulunan Beylik düzü Belediye Başkan Danışmanı ve Kültür Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı, konuşmalar için teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Bu Ay Melih Cevdet Anday'i Anıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement