Beylikdüzü Kurban Bayramı'na Hazır - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Kurban Bayramı'na Hazır

Beylikdüzü Kurban Bayramı\'na Hazır

Beylikdüzü Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurulan 3 bin adet büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasitesine sahip Kurban Kesim ve Satış Alanı’nı tam donanımlı bir şekilde hizmete hazırladı.

01.10.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurulan 3 bin adet büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasitesine sahip Kurban Kesim ve Satış Alanı'nı tam donanımlı bir şekilde hizmete hazırladı. İstanbul'un en büyük kesim ve satış alanlarından olan yerde, modern koşullarda 3 kesim makinesi ile günde 500 büyükbaş hayvan, binden fazla ise küçükbaş hayvan kesimi hedefleniyor.

Beylikdüzü Belediyesi Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamladı. Beylikdüzü Belediyesi tarafından Kurban Bayramı için Volvo Kavşağı'nda kurulan Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı hizmete uygun hale geliyor. Barış Mahallesi Eğitim Vadisi Bulvarı üzerinde yer alan kurbanlık alanda 126 adet çadır, 5 adet normal tuvalet, 1 adet engelli tuvaleti, duş alınabilecek 12 adet banyo ve kurban kesim alanları bulunuyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan girişlerinin devam ettiği alan, tam olarak 3 bin adet büyükbaş ve 3 bin adet küçükbaş kapasite imkanı sunuyor.

MODERN KESİM MAKİNELERİ

Bu sene fiziki koşulları daha da iyileştirilen Beylikdüzü Belediyesi Kurbanlık Satış ve Kesim alanında sabit bir mecrada küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar ayrı kısımlarda kesilecek. Ayrıca kurban kesim işlemlerinde dini hassasiyetlere uygunluğu denetlemek için din görevlisi ve veteriner bulunacak. Kurban Bayramı'nda profesyonel kasaplar işinin başında olacak ve alanda 3 adet kesim makinesi bulunacak. Üç makine ile günde 500 büyükbaş hayvan, bin'den fazla ise küçükbaş hayvan kesimi hedefleniyor. Hijyenik koşulların devamlılığı için alan günde 2 kez ilaçlanıyor. Yaklaşık 400 araçlık otopark kapasitesiyle Beylikdüzü Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı, gerek satış işlemleri gerekse kesim hizmetleriyle Kurban Bayramı boyunca hizmet verecek.

KURBANLIKLARIN SAĞLIK DURUMU DENETLENİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Beylikdüzü Belediyesi Veteriner Hekim Ertuğrul Tunçel, "Kurban Bayramı için gerekli çalışmaları yaptık. Belediyemiz olarak modern bir tesis kurduk. Her yer asfaltlı ve düzenli olarak ilaçlanıyor. Hayvan girişinin başladığı andan itibaren her hayvan denetleniyor, sağlığı uygun olmayan hiçbir hayvan ünitemize girmiyor. Satıcıların ve kurban satın alacaklar için sosyal ortamlar ve kafeteryalar da oluşturuldu" diye konuştu.

"KURALLARA UYULMASI ŞART"

Beylikdüzü Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı'nı ziyaret eden Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bölgenin fiziki şartlarını yakından denetledi. Kurban kesim işlemlerinin güvenli ve hijyenik koşullarda yapılabilmesi için alınması gereken önlemlerin son derece mühim olduğunun altını çizen Başkan İmamoğlu, kurban kesiminin kurallara uygun haliyle gerçekleştirilmesinde denetimin şart olduğunu vurguladı.

Esnafın da taleplerini dinleyen İmamoğlu, sonraki günlerde alandaki esnaf ve yetkililerle tekrar bir araya geleceklerini ve Kurban Bayramı öncesi düzenin sağlanmasıyla ilgili yapılması gerekenleri ele alacaklarını ifade etti. Volvo Kavşağı İstanbul Caddesi çevresinde yaşanan yol problemleri ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geciktirdiği yol çalışmalarına da belediye olarak bu hafta içinde el atılacağını bildiren İmamoğlu, Kurban Bayramı'nda ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmaması için çalışacaklarını söyledi. Belediye ekipleri tarafından kurban kesim bölgenin asfaltlaması da yapıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Kurban Bayramı'na Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement