Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri, Yeni Yerinde Bayrama Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri, Yeni Yerinde Bayrama Hazırlanıyor

Geçtiğimiz yıllarda Barış Mahallesi Volvo Kavşağı’nda kurulan ancak yerleşim yeri olması sebebiyle hoş olmayan görüntüler oluşturan Beylikdüzü Belediyesi Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile Yakuplu Mahallesi Ambarlı TIR Parkı bölgesine taşındı.

02.09.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıllarda Barış Mahallesi Volvo Kavşağı'nda kurulan ancak yerleşim yeri olması sebebiyle hoş olmayan görüntüler oluşturan Beylikdüzü Belediyesi Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile Yakuplu Mahallesi Ambarlı TIR Parkı bölgesine taşındı.

Vatandaşların rahat bir şekilde kurbanlıklarını seçebilmesi için tam donanımlı Kurban Satış ve Kesim Yeri düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi, bu Kurban Bayramı'nda hem Beylikdüzülü vatandaşların hem de Avcılar, Esenyurt gibi ilçelerden gelen vatandaşların modern bir hizmet alabilecekleri fiziki koşulları, yeni taşınılan yer Yakuplu Mahallesi Ambarlı TIR Parkı bölgesinde sağlıyor. Geçen seneler, Volvo Kavşağı'nda kurulan kurbanlık alandaki kötü görüntüleri ve civar sitelerin yaşadığı zorluğu bertaraf etmek için çalışan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni alanı ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.

Bu sene Kurban Bayramı, ulaşılabilirliği yüksek Ambarlı TIR Parkı'ndaki yeni yerinde vatandaşlara eksiksiz bir hizmet verecek. Beylikdüzü Belediyesi Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri'nde her biri 84 metrekare olan tam 125 çadır bulunuyor. Bayramda toplam 2 bin 500 büyükbaş ile 2 bin 500 küçükbaş hayvan alanda hazır olmuş olacak. Tüm hayvanlar, Tarım Bakanlığı'nın ilçe teşkilatının hükümet hekimleri ile Beylikdüzü Belediyesi veteriner hekimleri tarafından kurbanlık hayvan statüsüne uygunluğu denetlenecek. Pasaportu olmayan ve kulak küpesinde yeterli bilgileri olmayan hayvan ise kesim çadırında yer alamayacak. Modern bir kesimhanenin bulunduğu alanda bir günde bin küçükbaş, 800 büyükbaş hayvan kesilebilecek. Yine alanda 140 profesyonel kasap ve din görevlileri hazır olacak. Ayrıca bölge esnafının ve kurbanlığını seçmeye gelen vatandaşların hijyenik bir şekilde faydalanabileceği tuvalet, duş gibi imkanlar da mevcut.

Beylikdüzü Belediyesi Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri'nin fiziki ortamını bayrama hazırlayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve hayvanlarla ilgili prosedür işlemlerini yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğü, alanın sağlıklı ve donanımlı bir hizmet verebilmesi için yoğun bir çalışma yürütüyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri, Yeni Yerinde Bayrama Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement