Beylikdüzü'nde 35 Parka Sanatçı ve Bilimadamlarının İsmi Verilecek - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü'nde 35 Parka Sanatçı ve Bilimadamlarının İsmi Verilecek

2015 yılının son meclis toplantısını yapan Beylikdüzü Belediyesi, Aralık Ayı Meclisi'nin 2. Oturumu'nu gerçekleştirdi.

11.12.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclise damgasını vuran konu; Beylikdüzü'nde 35 parka konulacak isimleri içeren komisyon raporu meclisten oy çokluğu ile geçti. Parklara verilecek Türkan Saylan, Fazıl Say, Müjdat Gezen, Tarık Akan, Aziz Nesin, Dede Korkut, Adile Naşit, Nasreddin Hoca gibi ülkeye değer katan kişiliklerin ismi böylece Beylikdüzü'nde yaşatılacak.

Beylikdüzü Belediyesi Aralık Ayı Belediyesi Meclisi'nin 2. Oturumu, 1. Başkan Vekili Ömer Şatır Başkanlığı'nda yapıldı. Mecliste komisyon raporları ile 1. Oturumda komisyona havale edilen maddeler görüşüldü. 20, 21, 22 ve 24. Maddeler oybirliği ile meclisten geçerken, 23 ve 25. Maddeler oy çokluğu ile kabul gördü. İlk oturumda AK Parti Meclis Grubu'nun sunduğu 2 sözlü önergenin Başkanlık Makamına havalesi oybirliği ile kabul edildi. 1. Oturumda sevk edilen ilgili komisyonlara sevk edilen 2,14 ve 15. Maddeler oy birliği ile 16,18 ve 19. Maddeler ise oy çokluğu ile meclisten geçti.

Mecliste en ön plana çıkan konu ise Beylikdüzü'nde belirlenen 35 parka verilecek olan sanatçı ve bilimadamları isimleri oldu. Harita Komisyonu'ndan gelen parklara isim verilmesini içeren 25. Madde, oy çokluğu ile meclisten geçti. Raporda adı geçen ismi konulacak parklar ise Kazım Koyuncu, Dede Korkut, Tuncel Kurtiz, Hasan Ali Yücel, Türkan Saylan, Ömer Seyfettin, Turhan Selçuk, Pir Sultan Abdal, Bülent Ecevit, Kemal Türkler, Aşık Mahsuni Şerif, Ahmet Taner Kışlalı, Yıldız Kenter, Gazanfer Özcan, Genco Erkal, Tarık Akan, Edip Akbayram, Nasreddin Hoca, Zeki Alasya ve Metin Akpınar, Atilla ilhan, Oğuz Aral, Aytekin Kotil, Fazıl Say, Abdi İpekçi, Yunus Emre, Aziz Nesin, Necip Hablemitoğlu, Levent Kırca, Can Yücel, Adile Naşit, Volkan Konak, Müjdat Gezen, İlhan Selçuk, Musa Eroğlu ve Şehit Tarık Arslanbaş Parkları olarak sıralanıyor.

"Parklara Verilecek İsimlerin Her Biri Bu Ülke İçin Büyük Bir Değer"

Parklara kazandırılacak isimlerle ilgili fikirleri ifade eden Beylikdüzü CHP Meclis Üyesi Mülayim Demirtaş, belirlenen sanatçı ve bilim adamı isimlerinin her birinin Türkiye için önemli bir değer taşıdığını vurguladı. Ayrıca belirlenen kişilerin ülkeye mühim hizmetler verdiklerini söyleyerek, "Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunu izliyoruz. Bu ilkenin Beylikdüzü'nde hissettirilmesi önemsiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü'nde 35 Parka Sanatçı ve Bilimadamlarının İsmi Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement