Beylikdüzü'nde Engelli Çocuklara Atla Terapi - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü'nde Engelli Çocuklara Atla Terapi

Beylikdüzü\'nde Engelli Çocuklara Atla Terapi

BEYLİKDÜZÜ Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelliler Bürosu'nun öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte otizmli ve down sendromlu çocuklar at biniciliği kursu ile atla terapi eğitimi veriliyor.

17.08.2016 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEYLİKDÜZÜ Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelliler Bürosu'nun öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte otizmli ve down sendromlu çocuklar at biniciliği kursu ile atla terapi eğitimi veriliyor. Engelli çocukalar herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan atla birebir temas ile iletişim kuruyor. Atla terapi eğitimi alan Ege Sarpkaya'nın ata sarılıp öpmesi renkli görüntülere sahne oldu.

Çocuklar atlarla keyifli vakit geçirmek için 1 Ağustos'ta World Point At Çiftliği'nde başlayan at biniciliği eğitimine gidebilecek. 16 yaş ve altı engelli çocukların katılabileceği kursa engelli çocuklara aileleri ve kardeşleri de eşlik edebiliyor. Hafta içi her gün 15.00 ve 17.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

EKİPMANA İHTİYAÇ DUYMADAN ATLA BİREBİR İLETİŞİM

At biniciliğinin çocuklar üzerinde çok yaralı olduğunu dile getiren Beylikdüzü Belediyesi Engelli Birimi Sorumlusu Fatma Karasu, "Engelli birimimiz yaz ve kış olmak üzere yüzme, ritim, resim, drama ve at biniciliği kurslarımız devam ediyor. At biniciliği kursumuz özellikle otizmli ve down sendromlu çocuklar üzerinde psikolojik, duygusal ve iletişim açısından çok olumlu yararları vardır. Buradaki amaç alta terapi yani atla iletişim kurmaları hissetmelerini sağlıyor. Bu yüzden ekipmanlar olmasan birebir atla iletişime geçmelerini sağlıyoruz" dedi.

Çocuklarıyla birlikte terapi eğitimine katılan aileler çok mutlu olduklarını ve çocuklarının üzerinde çok yararlı olduğunu dile getirdiler. Atlarla eğlenceli dakikalar geçirerek, cesaretlerini ortaya koydular.

At çiftliğindeki bu etkinliğe katılmak isteyen engelli çocukları olan vatandaşlar, 444 09 39 numaralı hat üzerinden dahili numaralar 2321 ve 2322'yi tuşlayarak kayıtlarını yaptırabilirler.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beylikdüzü'nde Engelli Çocuklara Atla Terapi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement