Beylikdüzü'nde Sanat Dolu Bir Akşam Yaşandı - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü'nde Sanat Dolu Bir Akşam Yaşandı

Beylikdüzü Kültür Sanat Derneği Türk Musiki Korosu, Beylikdüzü Kültür Merkezi'ndeki muhteşem konseriyle dinleyicileri müziğin en gerçek haliyle buluşturdu.

16.12.2014 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koro Şefi Erhan Bayladı'nın yönetiminde birbirinden kıymetli Türk Müziği eserlerini seslendiren koro, izleyenleri hayran bıraktı. Konserin ikinci bölümünde sahneye çıkan kadife sesli solist Tarkan Öngen ise ilk kez seslendirdiği eserlerle izleyicilerden tam not aldı.
Her ay çeşitli etkinliklerle vatandaşları kültür ve sanat ile buluşturan Beylikdüzü Belediyesi, bu kez dinleyenleri musiki ile buluşturdu. Beylikdüzü Kültür Sanat Derneği Türk Musiki Korosu, nihavend makamından icra ettiği eserleriyle Beylikdüzü halkına özel bir akşam yaşattı. Koro Şefliğini Sanatçı Erhan Bayladı'nın yaptığı konsere keman, kanun, ud, tambur, klarnet, violonsel, ritm sazlar eşlik etti.

Türk Müziği'nin değerli eserleriyle kimi zaman eğlenen, kimi zaman hüzünlenen dinleyiciler, bir yandan da koronun seslendirdiği şarkılara eşlik etti. Konserde Segah, Nihavend, Hicaz, Muhayyer makamlarında seslendirilen ve çalınan eserlerin ardından, Keman Taksimi de yapıldı. TRT Spikeri Ayla Demirtaş tarafından seslendirilen"Kendine Gel İstanbul" adlı şiir de büyük ilgi gördü.

İlk Kez Seslendirilen Eserler Beğeni Topladı

Konserin ikinci bölümünde Solist Tarkan Öngen'in sahneye çıkmasıyla daha da renklenen gecede, Sanatçı Erhan Bayladı'nın hayata geçirdiği, sözü ve bestesi kendisine ait olan birçok eseri ilk kez sahnede seslendirildi. Kulaklarda hoş bir seda bırakan eserleri dinleyenler, alkışlarıyla destekledi. Solist Öngen, Yar Saçların Lüle Lüle, Muhabbet Bağına Girdim Bu Gece gibi parçaları dinleyicilerle birlikte, hep bir ağızdan söyledi.

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan ve Meclis Üyeleri Deniz Çakıroğlu ve Necla Kotil, koroya çiçek takdim etmesiyle son bulan gecede Koro Şefi Erhan Bayladı ve Solist Tarkan Öngen'e Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır tarafından çiçek takdiminde bulunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü'nde Sanat Dolu Bir Akşam Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement