Beylikdüzü'nde Sivrisineklere Karşı Mücadele Planı Hazır - Son Dakika
Yerel

Beylikdüzü'nde Sivrisineklere Karşı Mücadele Planı Hazır

Beylikdüzü\'nde Sivrisineklere Karşı Mücadele Planı Hazır

Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yaz aylarında yoğun şekilde yaşanan sivrisinek problemlerine karşı bir eylem planı hazırladı.

16.02.2015 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yaz aylarında yoğun şekilde yaşanan sivrisinek problemlerine karşı bir eylem planı hazırladı. Sivrisinek üreme kaynaklarını tespit etme ve etkisiz hale getirme amacıyla ilgili müdürlüklerle işbirliği içinde olacak belediye ekipleri, Nisan ayında larva mücadelesine aktif bir şekilde başlayacak.

Beylikdüzü'nde yazın sivrisinekler problem olmaktan çıkacak. Sorunun ana kaynağına inmek ve çözüm için Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile bir araya geldi. Tunçel, sivrisinek mücadelesi hakkında gerçekleştirdiği sunumda yaz aylarında ilçe halkını büyük sıkıntıya sokan sinek problemine karşı erken müdahalenin önemini aktardı. Toplantıda; başkan yardımcıları Emel Turan, Bülent Doğan, Mehmet Çakılcıoğlu ve ilgili birim müdürleri yer aldı.

ÜREME KAYNAKLARI KURUTULACAK

Gerçekleştirilen sunumda; her türlü su birikinti alanları, havuzlar, inşaatlar, otoparklar, açık logarlar, asansör boşlukları ve fosseptik çukurlar gibi yerlerin çevredeki sivrisinek üreme kaynakları olduğu ve sivrisineklerin çoğalma evreleri gözler önüne koyuldu. Yapılan araştırmaları aktaran Veteriner İşleri Müdürü Tunçel 1 dişi ve 1 erkek sivrisinekten; 1'nci jenerasyonda 50, 2'nci jenerasyonda 2 bin 500, 3'üncü jenerasyonda 125 bin, 4'üncü jenerasyonda 6 milyon 500 bin, 5'inci jenerasyonda 325 milyon adet sivrisinek ürediğine dikkat çekti. Bu nedenle üreme kaynaklarının kurutulmasının hayati önem taşıdığını belirten Tunçel, doğru planlama ile harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

LARVA MÜCADELESİ NİSANDA BAŞLAYACAK

Sivrisinek mücadelesinde kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemlerinin kullanıldığını belirten Tunçel, 2015 yılı için Beylikdüzü ilçesi kent zararlıları ile mücadele çalışma programını belediye yönetimine anlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilaçlama birimi ile koordineli bir şekilde çalışmaları yürütecek Beylikdüzü Belediyesi, 1 Nisan 2015 tarihinde larva mücadelesine aktif şekilde başlayacak. Bölgedeki larva kaynakları tekrar güncellenerek larvasit uygulamaları yapılacak.

Veteriner İşleri Müdürlüğü, İ.B.B. İlaçlama Birimi çalışmalarına destek vererek Beylikdüzü ilçesi uçkun mücadelesi için mahalle bazında 2 adet araç üstü ULV cihazı kullanılacak. İlçe sınırları içinde üretim yapan besicilerin tespitleri de yapıldı. Özellikle karasinek üreme noktaları olan bu yerlerin ilaçlanmaları ve oluşacak çevre kirliliğinin bertarafı için düzenli temizlik yapılması sağlanacak. Bölgede kurulan semt pazarlarının fiziksel temizliğinin ardından karasinek yönünden ilaçlanmaları ve kemirgen mücadelelerinin yapılması da planlandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beylikdüzü'nde Sivrisineklere Karşı Mücadele Planı Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement