Beylikdüzü'nde Tonlarca Atık Geri Dönüşüme Kazandırıldı - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü'nde Tonlarca Atık Geri Dönüşüme Kazandırıldı

Beylikdüzü\'nde Tonlarca Atık Geri Dönüşüme Kazandırıldı

"Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi" ni yürüten Beylikdüzü Belediyesi, projenin daha verimli devam etmesi adına konteynerleri yeniliyor.

01.10.2015 16:20  Güncelleme: 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 yılı başından itibaren 11.396 ton atığı geri dönüşüme kazandıran Beylikdüzü'nde aynı zamanda 4 merkezde ambalaj atığı toplama noktası da kuruldu.

Doğaya en büyük katkı Beylikdüzü'nden geliyor. Atıkların nasıl depolanması gerektiğiyle ilgili sık sık bilgilendirme toplantıları düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, daha da bilinçlenen vatandaşlar sayesinde bu eğitimlerin faydasını görüyor. Geleceği düşünen Beylikdüzü'nde, 400'e yakın geri dönüşüm konteynerinden 2015 yılı başından itibaren 11.396 ton atık geri dönüşüme kazandırıldı.

Değişim Başladı

Kaynak israfını önlemek ve ortaya çıkabilecek enerji krizlerinin önüne geçebilmek için atıkların geri dönüştürülmesi ve tekrar kazanılması için müdürlük yetkilileri tarafından başlatılan çalışma ile ilçede kullanılmaz duruma gelmiş toplama verimini düşüren konteynerler için yenileme çalışması başlatıldı. Çalışma kapsamında ilk etapta Marmara Mahallesi, İhlas Marmara Evleri 1. Kısım ve Sağlıkçılar Sitesi'nde bulunan 95 adet konteyner yenileri ile değiştirildi.

4 Atık Merkezi Oluşturuldu

Projenin veriminin arttırılması yönünde yapılan çalışmalarda ambalaj atığının yoğun olarak çıktığı belirli yerlerde ise toplama noktası oluşturuldu. Bu doğrultuda da Adnan Kahveci Mahallesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı Atrium City altı, Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Kültür Merkezi karşısı, Büyükşehir Mahallesi Markacity yanı ve Büyükşehir Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camii yanına ambalaj atığı toplama noktaları kuruldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü'nde Tonlarca Atık Geri Dönüşüme Kazandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement