Beyoğlu Belediyesi Tapu Dağıtım Töreni - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu Belediyesi Tapu Dağıtım Töreni

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "HDP'nin genel başkanı sanırsınız ki barış elçisi, o 50 kişiyi öldürten, 'inin aşağıya şehirlere' falan diyen sanki o değil, jandarmanın kafasına odunla vuran vekiller onun değil, 2-3 barış meleğini ortaya koymuşlar, 'aman barajı aşalım' diye uğraşıyorlar" dedi.

23.05.2015 21:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "HDP'nin genel başkanı sanırsınız ki barış elçisi, o 50 kişiyi öldürten, 'inin aşağıya şehirlere' falan diyen sanki o değil, jandarmanın kafasına odunla vuran vekiller onun değil, 2-3 barış meleğini ortaya koymuşlar, 'aman barajı aşalım' diye uğraşıyorlar" dedi.

Beyoğlu Belediyesi'nin Okçular Tekkesi'nde gerçekleştirilen tapu dağıtım törenine katılan Güllüce, ilçedeki kentsel dönüşümün tapu aşamasına gelmesinin kendisini çok memnun ettiğini söyledi.

Uzun dönem belediye başkanlığı yaptığını anımsatan Güllüce, bir işi yapıp onu anlatmanın belediye başkanına haz yaşattığını, bir de vatandaşın "Allah razı olsun" demesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Kentsel dönüşümü gerçekleştirmenin zorluğuna işaret eden Güllüce, "Hükümet olarak, göreve geldiğimizden beri birçok problemi çözdük. Gecekonduların problemleri vardı, tapu problemleri olan birçok karmaşık konu vardı onları çözdük. Sultanbeyli'nin tapu meselesi vardı, onu da çözdük. Sevinçten o gece uyuyamadım. Allah bize böyle bir hizmet aşkı vermiş" diye konuştu.

Güllüce, geçmişte havalimanı olmasın, birinci boğaz köprüsü yapılmasın, Keban Barajı inşa edilmesin diye çok ciddi yürüyüş ve eylemler olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Şimdi genç kuşak, 'Bakan bey doğru mu söylüyor acaba?' diye tereddüt eder. Çünkü bu eylemler insanın aklının alacağı şeyler değil. İnternete girsinler baksınlar, Atatürk Kültür Merkezi'nde aynen şu yazıyor, 'Boğaz köprüsüne hayır, Keban Barajı'na hayır, Cumhuriyet Halk Partisi'. İkinci boğaz köprüsünü rahmetli Özal yapmaya kalktı, ona da 'olmaz' dediler. Biz üçüncü boğaz köprüsünü, dünyanın en geniş köprü projesini yapıyoruz, dünyanın en büyük havalimanının temelini attığımızda, onlara da karşı çıkıldı. Marmaray'a, 'her şehirde üniversite olsun' dedik onlara da karşı çıkıldı. Sonra ne yaptılar? 'Sen mi bunları yapıyorsun, biz de şehirleri yakar, yıkarız'. Hatırlayın, kaç ambulans, kaç otobüs, kaç tane garibanın arabası, kamyonu yakıldı. Bu ülkeye kaç yüz milyar dolar zarar verildi."

"HDP'nin genel başkanı sanırsınız ki barış elçisi"

Güllüce, Türkiye'de tarihin en düşük yatırım faizinin uygulandığı bir dönemde yakıp yıkma eylemlerinin başladığını söyledi. Bu düşük faiz uygulamasının durdurulması gerektiğini düşünen güçlerin, Türkiye'de eylemler yaptırdığını ifade eden Güllüce, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin yatırım yapılabilirliğini azalttılar ve Türkiye'ye yabancı para girişinin önünü kesmek için çaba harcadılar. Sonunda faizler bugünkü rakamlara geldi. Eğer o eylemler olmamış olsaydı, biz bakanlık olarak kentsel dönüşüm alanında kredi alan vatandaşın, aldığı paranın faizinin yüzde 4'ünü karşılıyoruz. Yüzde 4,57 faiz olduğu zaman 4'ünü biz veriyorduk, 0,57'sini vatandaş ödeyecekti, bu bedava demekti. Bu yakma, yıkma eylemleri her yoksulun da ev sahibi olmasının önünü kesti. Dünyada ulaşım, ekonomi aksı doğuya doğru kayıyordu ve bu bazı ülkeleri rahatsız etti. Taksim'in göbeğine piyano gönderdiler, dediler ki 'Tayyip Erdoğan sen biraz fazla oldun. Bak, canımızı sıkarsan sana böyle Taksim'in göbeğinde, gönderdiğim bu adam vasıtasıyla piyano dinlettiririm' Ama millet de dedi ki 'Vız gelirsiniz tırıs gidersiniz, biz onun yanındayız, piyano miyano tanımayız."

Güllüce, bu işin aşıldığı görülünce ikinci bir projenin devreye sokulmaya çalışıldığına işaret ederek, "Şu anda barış nutukları atan HDP var. Aman Allah'ım, dinlediğiniz zaman sanki bunlar hiç şiddete bulaşmamış. Kobani diye bir olayı bahane edeceksin, gençleri sokağa dökeceksin, yakacaksın, yıkacaksın, öldüreceksin, perişan edeceksin bu ülkeyi ve ekonomisini, bin yıldır birlikte yaşadığımız, kız alıp verdiğimiz, akraba olduğumuz insanlarla aramızda etnik bir kavga çıkarmaya çalışacaksın. HDP'nin genel başkanı sanırsınız ki barış elçisi, o 50 kişiyi öldürten, 'inin aşağıya şehirlere' falan diyen sanki o değil, jandarmanın kafasına odunla vuran vekiller onun değil, 2-3 barış meleğini ortaya koymuşlar, 'aman barajı aşalım' diye uğraşıyorlar" şeklinde konuştu.

Okmeydanı'nda mülkiyet hakkı kazanan 200 kişi, tapularını Güllüce ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'dan aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyoğlu Belediyesi Tapu Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement