Beyoğlu Dünyayı Ağırlıyor - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu Dünyayı Ağırlıyor

Beyoğlu Belediyesinin bu yıl 5'incisini yaptığı Kültürlerarası Sanat Diyalogları Günlerine 13 ülkeden 15 şehir katılıyor.

28.08.2014 11:33  Güncelleme: 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suzan Kardeş'in konseriyle başlayan etkinlikler 5 gün boyunca sürecek.

Beyoğlu Belediyesi'nin bu yıl 5'incisini yaptığı Kültürlerarası Sanat Diyalogları Günleri, dünyanın sanatını Beyoğlu'na taşıyor. Almanya, İtalya, İngiltere, Belçika, Bosna Hersek, Ürdün, Kosova, Mısır, Arnavutluk, Güney Kore, Romanya ve Türkiye'den 15 kentin katılımıyla yapılacak etkinliklerin startı Tepebaşı'nda balkan şarkılarıyla bilinen Suzan Kardeş'in konseriyle başladı.

Açılışa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sanatın tüm insanlığın ortak dili olduğunu belirterek, "İstanbul bir dünya şehri, Beyoğlu da bir dünya sahnesidir. Bunun da kanıtı burada gerçekleştirdiğimiz buluşmadır. Beyoğlu, kültürün sanatın, farklı kültürlerin yüzyıllardır yaşadığı farklı yer. Dünyanın birçok yerinde ve Avrupa'da bu tür etkinlikler sokaklarda, meydanlarda ve çok rahat ulaşılabilir yerlerde yapılıyor. Kültürleri dünyanın her yerinden Beyoğlu'nda buluşturmak misyonumuzdu" şeklinde konuştu.

Dünyanın her noktasında yapılan kültürel faaliyetlerde bir çok organizasyonu düzenleyen Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi ise "Biz şuan da Türk kültürünü anlatan ve tanıtmak için uğraşan bir kurumuz. Bu yıl 13 ülkeyi bir araya getirdik, önümüzdeki yıl 30 ülkeyi davet edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Balkan şarkılarıyla bilinen sanatçı Suzan Kardeş'in verdiği konser büyük beğeni topladı. Bosna Hersek, Ürdün, Güney Kore, Kosova'dan katılan halk oyunları ekipleri, Suzan Kardeş'in şarkıları eşliğinde hep birlikte eğlendiler.

Nostaljik Tramvay'da konserler

Dünyanın pek çok noktasında Türkiye'yi tanıtan kültür ve sanat etkinliklerine imza adan Yunus Emre Enstitüsü'nün de destek verdiği etkinliklerde Galatasaray Meydanı, Tepebaşı ve Hasköy'de konser, sergi ve dans gösterileri yapılacak. İstiklal Caddesi'nde de nostaljik tramvayla zaman zaman konserler gerçekleştirilecek.

Etkinliklere katılan 113 sanatçı, 23 konser, 8 sergi ve birçok workshoplar gerçekleştirecek. Sahne sanatlarında; Bosna Hersek'ten Foynitsa ve Saraybosna, Ürdün'den Amman, Kosova dan İpek şehri Romanya dan Bükreş şehri, Almanya dan Mannheim şehri, geleneksel halk oyunları, geleneksel halk müzikleri ve pop müzik konserleri verecek.

Plastik sanatlarda ise Arnavutluk un Tiran kentinden aynı zaman Tiran Çağdaş Sanatlar Müzesi Müdürü ve Sanatçı Artan Shabani nin ''Atlas'' isimli sergisi 27 ağustos/6 Eylül tarihleri arasında izlenebilecek.

Tepebaşı'nda ülkeler stand açıyor

Tepebaşı etkinlik alanında açılan resim ve fotoğraf sergileri de izleyicilerini bekliyor. Bosna Hersek Novigrad Belediyesi Saraybosna Müzesi işbirliği ile 19.yy tarihsel Saraybosna suluboya resimleri sergisi, Kosova 'nın Priştine şehrinden Ressam Ramiz Krajkova'nın 1950 – 1960 yılları Pristine resimleri sergisi, İran doğumlu Türk Sanatçı Reza Hemmatirad'ın ''Öz'' temalı sergisi, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Fotoğraf Kulubünun Beyoğlu temalı fotoğraf sergisi, İngiltere Londra Bollo Brook Gençlik Merkezi proje sergisi, İtalya nın Roma şehrinden ünlü italyan designer Luigi Vernieri nin'' İstanbul'un numara ve işaretleri'' temalı aplikasyon tasarımı sergisi, Belçika nın Anvers şehrinden Michael James Obraın nın İstanbul un teması ''Lalenin rejenerasyonu'' fotoğraf sergisi, Türkiye den Klasik Türk Sanatları Merkezi, Ebru sanatı ve workshopları, tezhip, minyatür ve hat sergileri gezilebilecek.

Ayrıca Tepebaşı'ndaki ülke tanıtım standlarında Güney Kore, Goethe Enstitüsü ve Mannheim Belediyesi tanıtımlar ve workshoplar yapıyor. 31 Ağustos'a kadar sürece Kültürlerarası Sanat Diyalogları Günleri, Beyoğlu'nda kültür ve sanat dolu bur hafta vaad ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beyoğlu Dünyayı Ağırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement