Beyoğlu Festivali'nde Yeşilçam Filmleri Rüzgarı - Son Dakika
Kültür Sanat

Beyoğlu Festivali'nde Yeşilçam Filmleri Rüzgarı

Beyoğlu Festivali\'nde Yeşilçam Filmleri Rüzgarı

Türker İnanoğlu Vakfı (TÜRVAK) Sinema Müzesi, "Erler Film-Türker İnanoğlu" imzalı 7 yapımdan oluşan film programını, Beyoğlu Festivali kapsamında sinemaseverlerle buluşturacak.

20.08.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türker İnanoğlu Vakfı (TÜRVAK) Sinema Müzesi, "Erler Film-Türker İnanoğlu" imzalı 7 yapımdan oluşan film programını, Beyoğlu Festivali kapsamında sinemaseverlerle buluşturacak.

Beyoğlu Belediyesince düzenlenen Beyoğlu Festivali kapsamında, "Oyunbozan", "Karılar Koğuşu", "Vahşi Gelin", "Talih Kuşu", "Renkli Dünya", "Ne Umduk Ne Bulduk" ve "Evcilik Oyunu" gibi filmlerin yer aldığı "Erler Film-Türker İnanoğlu Sunar" film programına, aynı zamanda Türker İnanoğlu'nun 60 yıllık mesleki arşivinin müze ziyaretçileriyle paylaşıldığı "Erler Film-Türker İnanoğlu" sergisi de eşlik edecek.

Türkiye'deki en eski yapım şirketi olduğu belirtilen Erler Film'in yapımlarına ait afişler, set fotoğrafları, orijinal film senaryoları, ödül ve plaketlerin bulunduğu sergide, ziyaretçiler akıllı telefonlarına yükledikleri QR kod okuyucu aplikasyonuyla Erler Film yapımlarının fragmanlarına da gezi sırasında anında ulaşabilecek.

Toplamda 205 film ve 4 bin 264 bölüm televizyon dizisi, müzik ve eğlence programlarından oluşan Erler Film arşivi, "Erler Film-Türker İnanoğlu YouTube Kanalı"na yüklendi.

TÜRVAK-Türker İnanoğlu Vakfı Sinema Müzesi'nde ise görsel- işitsel kültür mirasının güncel teknolojilerle yeni kuşaklara aktarılmasını destekleyen interaktif müze etkinlikleri ve projeleri yıl boyunca devam edecek.

TÜRVAK Müzesi Ali Efendi Sinema Salonu'nda 27 Ağustos'ta Orhan Aksoy'un "Evcilik Oyunu" ile başlayacak "Erler Film-Türker İnanoğlu Sunar" film programı, 22 Ekim Cumartesi Nesli Çölgeçen'in "Oyunbozan" filmi ile sona erecek.

Film gösterimlerine katılımın ücretsiz olduğu festival programında, "Erler Film-Türker İnanoğlu" sergisi ise müze giriş bileti ile görülebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Beyoğlu Festivali'nde Yeşilçam Filmleri Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement