Beyoğlu'nda 5 Bin Aileye Yardım Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu'nda 5 Bin Aileye Yardım Yapılıyor

Beyoğlu\'nda 5 Bin Aileye Yardım Yapılıyor

Ramazan'da kardeşlik ve paylaşma duygularının artmasına vesile olan Beyoğlu Belediyesi, Sosyal Market ile bu yıl da kalplere dokunuyor.

09.07.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Market aracılığı ile 5 bin aileye kucak açan Beyoğlu Belediyesi, bu yıl da zengin ve fakir arasında sevgi köprüsü kuruyor.

Ramazan'ın feyiz ve bereketine uygun sosyal çalışmalara imza atan Beyoğlu Belediyesi, muhtaç ailelerin yanında olmaya ve onların ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor. 2010 yılında Kasımpaşa'da hizmet vermeye başlayan 'Sosyal Market' ile ihtiyaç sahiplerinin kıyafet, gıda malzemesi ve kırtasiye ürünlerini temin eden Beyoğlu Belediyesi, Ramazan ayında da alan ile veren el arasında köprü kurarak, toplumsal kardeşliğe birlik ve beraberliğe davetiye çıkarıyor.

Sosyal Market 5 bin muhtaç aileye hizmet veriyor

Beyoğlu'nda bulunan 5 bin muhtaç aileye kucak açılırken, yıl içinde 20 bin insanın gıdadan giyime tüm ihtiyaçlarına cevap veriliyor. Merkezi Kasımpaşa'da bulunan ve 3 bin metrekare alana sahip olan Lojistik Destek Merkezi'ne gelen ihtiyaç sahipleri, yapılan hizmetten oldukça memnun.

"Ramazan ayında Beyoğlu daha huzurlu"

Ramazan'ın anlamının daha iyi anlaşılmasını sağlayan Sosyal Market uygulamasını çok önemsediklerini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "İlçede maddi durumu iyi olmayan aileleri tek tek tespit ediyoruz. Hayırsever işadamlarımızın ilçemize yolladığı gıda malzemeleri, kıyafetler ve diğer malzemeler, sosyal marketimizde ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın güler yüzünü, tebessümünü daim etmek. Ramazan Bayramı çocuklarımız için de mutlu ve huzurlu geçecek. Çünkü bu yıl da bayramlığı olmayan çocuğumuz kalmayacak'' dedi.

Sosyal Market Uygulaması Nasıl İşliyor?

İhtiyaç sahibi vatandaşlarla üretici firmalar arasında köprü olmayı sağlayan sosyal markette para yerine kredi geçiyor. İhtiyaç sahipleri Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından kendilerine verilen kartla giyimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını Sosyal Market'ten ücretsiz karşılayabiliyor. Kart sahibinin bütün bilgileri belli kredi limitine sahip bu kartta yer alıyor. Böylece ihtiyaç sahibi ihtiyaçlarını ister tek seferde, ister dilediği zaman diliminde karşılayabiliyor.

Sosyal Market'te kuru gıda deposu, soğuk hava deposu, dondurulmuş ürünler, et ve tavuk ürünleri soğutucusu, temizlik ürünleri deposu, giyim deposu ile ikinci el kıyafetlerin hazırlandığı atölye ve giyim eşyalarının toplandığı depo da bulunuyor.

İhtiyaç Sahipleri Yararlanıyor

Beyoğlu ilçesinde yaşayan İhtiyaç sahipleri Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne, yaşadıkları mahalledeki Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları'ndaki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü şubelerine başvurabiliyor. Ayrıca, Beyoğlu Belediyesi Çağrı Merkezi'nin 444 0 160 numaralı telefonuna yardım taleplerini bildirebiliyor. Yardım talebinde bulunan ihtiyaç sahiplerinin sosyal incelemeleri yapıldıktan ve ihtiyaçları derecelendirildikten sonra kendilerine alışveriş kartları teslim ediliyor. Alış veriş kartlarındaki kredi limiti aylık, üç aylık ve altı aylık olarak düzenleniyor. Kullanım süresi dolan kartlara limit yüklemesi otomatik olarak yapılıyor. Böylece, alışveriş kartını alan ihtiyaç sahipleri evinin ihtiyacını sosyal marketten ücretsiz karşılayabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beyoğlu'nda 5 Bin Aileye Yardım Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement