Beyoğlu'nda Demokrasi Nöbeti Denize Taştı - Son Dakika
Yerel

Beyoğlu'nda Demokrasi Nöbeti Denize Taştı

Beyoğlu\'nda Demokrasi Nöbeti Denize Taştı

15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek için Beyoğlu’ndan denize açılan 7 yolcu gemisi İstanbul Boğazı’nda demokrasi turu attı.

09.08.2016 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek için Beyoğlu'ndan denize açılan 7 yolcu gemisi İstanbul Boğazı'nda demokrasi turu attı. 'Türkiyem' ve 'Dombra' şarkılarıyla boğazı adeta inleten gemilere sahil kenarlarında bulunan vatandaşlar da alkışlayarak destek verdi.

Beyoğlu'nda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 23 gündür aralıksız olarak devam eden demokrasi nöbeti denizlere taştı. Beyoğlu Belediyesi ile Altınboynuz Yolcu ve Turizm Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi öncülüğünde bir araya gelen 7 yolcu gemisi boğazda demokrasi turu atmak için Beyoğlu'ndan denize açıldı. Türk bayraklarıyla donatılan gemiler, ilk turunu Haliç kıyılarında attı. Daha sonra konvoy halinde İstanbul Boğazı'na yönelerek 15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından işgal edilen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün (Boğaziçi Köprüsü) altında demokrasi turu atan gemiler, demokrasi nöbetlerinin sadece sokaklarda ve meydanlarda değil, denizlerde de devam ettiğini tüm dünyaya ilan etti.

İstanbul Boğazı 'Türkiyem' ve 'Dombra' şarkılarıyla inledi

Türk bayraklarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın dev posterlerinin de asılı olduğu gemiler 'Türkiyem' ve 'Dombra' şarkılarıyla boğazı adeta inletti. Sahil kenarlarında bulunan vatandaşların da alkışlayarak destek verdiği ve yaklaşık 2 saat süren demokrasi turu Eminönü iskelesinde son buldu.

"Beyoğlu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz"

Altınboynuz Yolcu ve Turizm Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi adına açıklamalarda bulunan Kazım Acar, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm siyasilerimize Allah uzun ömürler versin. Bu millet yüz yıl önce yaşadığı ihanetleri bugün de yaşadı. Unutmasınlar ki, Türk milleti her daim içeriden ve dışarıdan gelecek tehditlere karşı dimdik ayaktadır. Bugün kooperatif olarak boğazda Türk bayrağıyla gösterimizi yaptık. Demokrasi nöbetlerimize bundan sonra da devam edeceğiz. Durmak yok yola devam. Bu organizasyonda bizden desteklerini esirgemeyen Beyoğlu Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan'a da ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyoğlu'nda Demokrasi Nöbeti Denize Taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement