Beyoğlu'nda İSKİ Çalışması Sırasında, Osmanlı Dönemi?ne Ait Mezar Başı ve Kemikler Bulundu - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu'nda İSKİ Çalışması Sırasında, Osmanlı Dönemi?ne Ait Mezar Başı ve Kemikler Bulundu

Beyoğlu\'nda İSKİ Çalışması Sırasında, Osmanlı Dönemi?ne Ait Mezar Başı ve Kemikler Bulundu

Mustafa ÖZDABAK-Zeki GÜNAL-Özgür EREN / İstanbul DHABeyoğlu'nda İSKİ'nin atık su kanalı yenileme çalışması sırasında, Osmanlı dönemine ait mezar başı ve bazı kemik parçalarına rastlandı.

12.07.2016 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa ÖZDABAK-Zeki GÜNAL-Özgür EREN/ İstanbul DHA

Beyoğlu'nda İSKİ'nin atık su kanalı yenileme çalışması sırasında, Osmanlı dönemine ait mezar başı ve bazı kemik parçalarına rastlandı. Çalışmayı durduran ekip, durumu yetkililere bildirdi. Çalışma noktasına polisin olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı geldi. Yapılan araştırma ve alınan örneklerden sonra, kazılan bölgenin kapatılmasına karar verildi.

KEPÇE İLE KAZI YAPILIRKEN, KEMİKLERE RASTLANDI

Olay, Beyoğlu- Şişhane'de Beyoğlu Vergi Dairesi'nin önünde sabah saatlerinde yaşandı. İSKİ'nin atık su kanalı çalışmasında görevli işçiler, kepçe ile kazı yaparken kemik parçalarını fark etti. Çalışmayı durduran işçiler, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri kemik parçalarının bulunduğu çevreyi güvenlik şeridi ile kapattı. İstanbul Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı da olay yerinde inceleme yaptı. Olay Yeri İnceleme Ekipleri, bölgeden kemik örneği aldı. Daha sonra kazı sahasının kapatılmasına karar verildi.

KAZI İŞÇİSİ, "AYNI ŞEKİLDE, HİÇ BOZMADAN KAPATTIK"

İSKİ çalışanı Hasan Sönmez, 'Çalışıyorduk. Kemikler vardı, ne oldu bilmiyorum. İnsan kemiği de olabilir, başka bir kemik de. Savcı geldi, baktı, araştırma yaptı. İki insan kemiği rahat vardı. Mezar falan değil, daha toplanıp gömülmüş bir şey. Olay yeri inceleme geldi, örnek alıp gittiler. Polislerin çalışması 3-4 saat sürdü. Aynı şekilde hiç bozmadan kapattık' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beyoğlu'nda İSKİ Çalışması Sırasında, Osmanlı Dönemi?ne Ait Mezar Başı ve Kemikler Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement