Beyoğlu'nda Kış Temizliği - Son Dakika
Yerel

Beyoğlu'nda Kış Temizliği

Beyoğlu\'nda Kış Temizliği

Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, son birkaç gündür yağan karın kalkmasıyla birlikte ilçede temizlik seferberliği başlattı.

07.01.2016 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, son birkaç gündür yağan karın kalkmasıyla birlikte ilçede temizlik seferberliği başlattı. Sabah saat 04.00'te işbaşı yapan yaklaşık 100 kişilik ekip; ana arterler başta olmak üzere ara yol ve kaldırımları sabunlu suyla tamamen yıkıyor. Mahalle bazlı yapılacak temizleme çalışmalarıyla Beyoğlu'nun 45 mahallesi ve 2 bin 18 sokağı yaklaşık 1.5 ay içerisinde tamamen yıkanmış olacak.

Beyoğlu Belediyesi son birkaç gündür yağan karın kalkmasıyla birlikte ilçede temizlik seferberliği başlattı. Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın talimatıyla yoğun kar yağışına karşı gece gündüz demeden başarılı bir çalışma yapan Fen İşleri ve Temizlik işleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bu seferde Beyoğlu'nun tamamını yıkamak için kolları sıvadı.

Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen kış temizliği çalışmaları kapsamında sabah saat 04.00'te işbaşı yapan yaklaşık 100 kişilik ekip; İstiklal Caddesi ve ara sokaklar, Kasımpaşa, Hasköy, Sütlüce, Örnektepe ve Okmeydanı'nda yıkama çalışmalarına başladı. Ekipler, ana arterler öncelikli olmak üzere ara yolları ve kaldırımları sabunlu suyla tamamen yıkıyor. Aralıksız olarak devam eden çalışmalarla ana arterlerden sonra mahalle bazlı çalışma ile Beyoğlu; 45 mahallesi ve 2018 sokağıyla birlikte 1.5 ay içerisinde tamamen yıkanmış olacak.

ÇALIŞMALARDA ÖZEL YIKAMA ARAÇLARI KULLANILIYOR

Belediye ekipleri, temizlik çalışmalarında daha iyi sonuçlar elde edebilmek için özel yıkama araçları kullanıyor. Yıkama çalışmalarında günlük;12 adet yıkama tankeri, 12 adet süpürge aracı, konteyner ve çöp konan yerlerdeki yağı ve pası sökmek için 2 adet sıcak su aracı ve 1 adet de temizlenmesi zor noktalarla izinsiz asılan afişleri sökmek için kullanılan tazyikli yıkama tanker kullanılıyor.

YIKAMALARDA ÇEVREYE DUYARLI DETERJANLAR TERCİH EDİLİYOR

Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen yıkama çalışmalarında kullanılan deterjanlar da özenle seçilmiş durumda. Yıkama esnasında çevrenin dokusuna zarar vermemek için, çevreye duyarlı ve kimyasal maddeler içermeyen deterjanlar kullanılıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyoğlu'nda Kış Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement