Beyoğlu'ndan Kahramanmaraş'taki Mültecilere Yardım Köprüsü - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu'ndan Kahramanmaraş'taki Mültecilere Yardım Köprüsü

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak hayatta kalabilmek için Türkiye’ye sığınan mültecilere Beyoğlu Belediyesi yardım eli uzattı.

10.02.2016 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak hayatta kalabilmek için Türkiye'ye sığınan mültecilere Beyoğlu Belediyesi yardım eli uzattı. İçerisinde temel gıda maddeleri ve kışlık giysilerin yer aldığı yardım TIR'ı Kahramanmaraş'taki sığınmacılara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilere devlet desteğinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin yardımı sürüyor. Son olarak Beyoğlu Belediyesi Sosyal Market Vakfı, AK Parti Beyoğlu Kadın Kolları Teşkilatı ve Asitane Vakfı işbirliğiyle mültecilere gönderilmek üzere yardım TIR'ı hazırlandı.

"BİZİ AYAKTA TUTAN ŞEY YARDIMLAŞMA DUYGUSUDUR"

Beyoğlu Zabıta Müdürlüğü'ne gelerek incelemelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Müslüman insanları herkesten daha çok ayıran en önemli duygu yardımlaşma duygusudur. Bu yardımlaşma duygusu ya zekat olarak, ya sadaka olarak ya da kalbinde mağdurdan yana tavır almak olarak kendisini hissettirir. Dolayısıyla Beyoğlu'nda sosyal marketimiz, Beyoğlu'nun kadın kolları teşkilatı mültecilere böyle bir yardımı yapma konusunda bir irade ortaya koydu. Bu iradenin toplanan yardımların kıymetinden daha fazlası düşünülmüş olmaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizi ayakta tutan şey yardımlaşma duygusudur. Çünkü bizi birbirimize yakınlaştırıyor. Dolayısıyla bu duyguyu kaybetmememiz ve canlı tutmamız lazım" şeklinde konuştu.

AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ise "Beyoğlu'nda Sosyal Market hizmetiyle birlikte zaten yardım faaliyetleri kurumsal hale gelmiş durumda. Hem süreklilik arz ediyor hem kurumsal bir şekilde Türkiye'nin bir çok noktasında hatta dünyanın bir çok noktasında ihtiyaç sahiplerine el uzatma imkanımız oluyor. Bugünkü kampanyada da hem Beyoğlu Belediyemizin Sosyal Market'i, hem AK Parti Beyoğlu İlçe Kollarımızın desteği yine Asitane Vakfı'nın da desteğiyle bir TIR dolusu yardım toplandı ve inşallah ihtiyaç sahiplerine ulaşacak" dedi.

Beyoğlu Zabıta Müdürlüğü'nde yükleme işlemleri tamamlanan yardım TIR'ı Kaharamanmaraş'taki mültecilere ulaştırılmak üzere yola çıktı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyoğlu'ndan Kahramanmaraş'taki Mültecilere Yardım Köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement