Beyonce, ABD Polisinin 'Siyah Cinayetlerini' Kırmızı Halıya Taşıdı - Son Dakika
Dünya

Beyonce, ABD Polisinin 'Siyah Cinayetlerini' Kırmızı Halıya Taşıdı

Gösteri dünyanın en güçlü kadınlarından biri olan Beyonce, bu kez de MTV Video Müzik Ödülleri'nde polisler tarafından öldürülen siyahları andı.

29.08.2016 17:00  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahne şovlarında sık sık siyahlara yönelik ayrımcılığı eleştiren ve Black Lives Matter hareketinin destekçilerinden biri olduğu ortaya çıkan dünyaca ünlü yıldız Beyonce, bu kez de MTV Video Müzik Ödülleri'nde polis şiddetini hatırlattı.

Ödül töreninin yapılacağı salona kızı Blue Ivy'le birlikte gelen Beyonce'ye polisler tarafından öldürülen silahsız siyahlar Michael Brown, Eric Garner, Trayvon Martin ve Oscar Grant'ın anneleri de eşlik etti. Martin ve Brown'un davalarının avukatı Benjamin Crump, Beyonce'nin anneleri kişisel olarak davet ettiğini, onların yaşadıklarından ilham aldığını söylediğini belirtti.

Brown'ın annesi Lesley McSpadden-Head, Martin'in annesi Sybrina Fulton, Grant'in annesi, Wanda Johnson ve Garner'ın annesi Gwen Carr, Beyonce'nin son albümü Lemonade de oğullarının fotoğraflarıyla birlikte yer almışlardı. Albümün yayınlanmasının ardından Rolling Stone'a konuşan McSpadden-Head, "Kendimi kontrol etmeye çalıştım ama ne zaman oğlumla ilgili konuşsam sadece onun öldüğünü ve önünde çok uzun yıllar olduğunu düşünüyorum. O yüzden Beyonce'ye hem bunlarla yüzleşecek kadar güçlü hem de duyarlı olduğu için müteşekkirim." demişti.

TRAVYON MARTIN MTV VİDEO MÜZİK ÖDÜLLERİNDE 'HAYAT BULDU'

Beyonce'un mesajı bulunla da sınırlı değildi. Ödül törenine damga vuran Beyonce, polislerin siyahlara yönelik şiddetini sahne şovunda da anlattı.

Sahneye 'Pray You Catch Me' şarkısı ve melek kostümüyle çıkan Beyonce'ye eşlik eden beyaz kostümlü dansçılar, kırmızı spot ışığının üzerlerine gelmesinin ardından sırayla yere düştüler. Bu sırada Beyonce'nin arkasında Trayvon Martin'in öldürülmesinin ardından ikonik hale gelen siyah kapüşonlu fotoğrafını hatırlatan bir dansçı duruyordu.

Kaynak: Sputnik

Beyonce, ABD Polisinin \'Siyah Cinayetlerini\' Kırmızı Halıya Taşıdı

Son Dakika Dünya Beyonce, ABD Polisinin 'Siyah Cinayetlerini' Kırmızı Halıya Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement