Beyören Güreşlerinde Başpehlivan Kemal Koçak Oldu - Son Dakika
Yerel

Beyören Güreşlerinde Başpehlivan Kemal Koçak Oldu

Beyören Güreşlerinde Başpehlivan Kemal Koçak Oldu

Akçakoca Beyören Köyü Geleneksel Karakucak Güreşleri Bayramın ikinci günü yüzü aşkın güreşçinin katılımıyla gerçekleştirildi.

30.07.2014 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakoca Beyören Köyü Geleneksel Karakucak Güreşleri Bayramın ikinci günü yüzü aşkın güreşçinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Milletvekil Osman Çakır, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Bilgin'in izlediği güreşlerde Baş pehlivan Kemal Koçak oldu.

Köy meydanında çok sayıda güreşseverin izlediği ve birbirinden heyecanlı karşılaşmaların yaşandığı güreşlerde "Minikler" kategorisinde Doğukan Aktaş, "Teşvik"te Kazım Işık, "Tozkoparan"da Coşkun Karagöz, "Deste"de Muhammet Çelikel, "Orta"da Burak Erdoğan, "Başaltı"da Uğur Bal ve "Baş" kategorisinde Kemal Koçak tüm rakiplerinin sırtını çimene yapıştırarak birinci oldular.

Güreş ağası Mehmet Çallı organizasyonun ana sponsorluğunu Akçakoca Belediyesinin yaptığını bir çok işletmenin sponsor olduğunu belirtti. Eski Ağalardan Ünal Romork sahibi İlhan Ünal her yıl bu güreşlerin genişleyerek sürdürülmesi iğçin elinden gelen katkıyı verdiğini belirterek köylerinin adının güreşlerle duyurulmasını amaçladıklarını söyledi.

Yeni güreş ağalığını alan Dergah Akça "Beyören köyü benim Köyüm. Köyüme bu yıllardır süren geleneğe katkı yapmak hizmet etmek amacıyla ağalıya talip oldum. Amaç ağalık makam mevki değil amaç, sadece hizmet etmektir. Makamlar ve mevkiler hizmetlerin sadece bir aracıdır. 2014-2015- Bayram güreşlerin devamı için elimden gelen tüm fedakarlığı göstereceğim" dedi.

Dereceye giren güreşçilere güreş ağası Milletvekili Osman Çakır, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Bilgin Yeni Ağa Dergah Akça tarafından ödülleri verildi. Başkan Yemeniciye ve sponsor olan iş adamlarına organizasyon komitesi tarafından anı plaketleri verildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyören Güreşlerinde Başpehlivan Kemal Koçak Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement