Beypazarı'nda 7'den 70'e Kızak Şenliği - Son Dakika
Güncel

Beypazarı'nda 7'den 70'e Kızak Şenliği

Beypazarı\'nda 7\'den 70\'e Kızak Şenliği

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'na 30 kilometre uzaklıkta 1600 rakımlı Karaşar Kirazyanı Yayla Mevkii'nde hafta sonu 7'den 70'e düzenlenen Kızak Şenliği ve halet çekme yarışında renkli görüntüler ortaya çıktı.

15.02.2015 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'na 30 kilometre uzaklıkta 1600 rakımlı Karaşar Kirazyanı Yayla Mevkii'nde hafta sonu 7'den 70'e düzenlenen Kızak Şenliği ve halet çekme yarışında renkli görüntüler ortaya çıktı.

Yöresel kıyafetleri, poşet, şambriyel ve kızaklarını alarak Kirazyanı Mevkii'ndeki şenliğe katılmak isteyenler saat 09.00'dan itibaren otobüslerle şenlik alanına ücretsiz götürüldü. Yüzlerce kişi de özel otomobilleriyle şenliğin yapılacağı yaylaya akın etti. Belediye tarafından gün boyu çay ikramı ve mangal yakmak isteyenler için köz dağıtımı yapıldı. Kentin gürültü ve stresinden uzaklaşmak isteyen Ankaralılar da Pazar günü şenliğe katılarak kızak kaydı, hemde mangalda et pişirerek piknik yaptı. Şenlik ateşinin yakıldığı alanda etkinlikler gün boyunca saat 10.00'dan akşama kadar devam etti.

Beypazarı'nda oturanların hafta sonlarını ailece kızak kayıp, mangal yaptıkları yaylada geleneksel hale gelen kızak şenliği kar yağışının yoğun olduğu şubat ayında gerçekleşiyor. Kızak Şenliği 1600 rakımlı sürekli kar bulunan Beypazarı Karaşar Mahallesi Kirazyanı Mevkii'nde yapıldı. Şenlik Kızak yarışları, en güzel kardan adam, kızak çekme ve halat çekme yarışı, off road gösterileri gibi çeşitli renkli gösterilere sahne oldu. Kızak şenliğine katılan yüzlerce kişi doyasıya eğlendi.

Her yaştan kadınlı-erkekli yüzlerce kişi kızak yapmanın keyfini çıkardı. Kızak Şenliği'nde kadınların yanı sıra çocuklar da kızak kaydı. Üzerlerinde kar kıyafeti olmadan yöresel kıyafetleri olduğu halde şalvarlarını paçasının içine sokan Beypazarılı kadınlardan kimileri araba şamiyeli ve poşetlerle kimileri de kızakla kar üzerinde kaydı. Kızak şenliğine katılanlar, küçük kazalara rağmen doyasıya eğlendi.

Kızak şenliğinde kayarken yaralanan 3 kişi ise dakikalarca ambulans beklerken, Beypazarı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kayak şenliğinde yol emniyeti, can ve mal güvenliği ise Jandarma ile özel güvenlik birimleri tarafından sağlandı. - Beypazarıankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beypazarı'nda 7'den 70'e Kızak Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement