Beypazarı'nda Çekilen 'Baba Mirası"Nın Galası -1 - Son Dakika
Güncel

Beypazarı'nda Çekilen 'Baba Mirası"Nın Galası -1

Beypazarı\'nda Çekilen \'Baba Mirası"Nın Galası -1

Beypazarı'nda çekilen 'Baba mirası"nın galasıDizi ve sinema filmlerine ev sahipliği yapmaya devam eden Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nde çekimi yapılan 98 dakikalık komedi-dram içerikli 'Baba Mirası' adlı sinema filminin galası, oynayan tüm sanatçıların katılımı ile Beypazarı Mustafa Cankara Kültür Merkezi'nde yapıldı.

31.03.2016 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beypazarı'nda çekilen 'Baba mirası"nın galası

Dizi ve sinema filmlerine ev sahipliği yapmaya devam eden Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nde çekimi yapılan 98 dakikalık komedi-dram içerikli 'Baba Mirası' adlı sinema filminin galası, oynayan tüm sanatçıların katılımı ile Beypazarı Mustafa Cankara Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Çekimlerine 23 Ağustos 2015 tarihinde Beypazarı ilçe merkezi ve Uruş mahallesinde başlanıp, tamamlanan ve 8 Nisan'da Türkiye sinemalarında gösterime girecek olan 98 dakikalık komedi-dram içerikli 'Baba Mirası' adlı sinema filminin galasına ilçe halkı ile davetliler büyük ilgi gösterdi. İzlenen filmin sonunda oynayan sanatçılar sahneye çıkıp, izleyicilerin beğenisini ve eleştrileri dinlediler.

Senaryosu ve proje sahibi Fuat Emir tarafından yapılan, Sefa Özçelik'in yönettiği Sine Line Film yapım şirketi tarafından çekilen sinema filmi 'Baba Mirası' Özen Film olarak 8 Nisa'nda sinemalarda gösterime girecek. Filmde, pop müzik sanatçıları, bestekar ve söz yazarı, Türkiye güzeli ve kaninat güzeli 2'ncisi gibi ünlü sanatçılardan, onlarca filmde baş rol oynayan Mehmet Emin Eren, Yakup Yavni, bestekar Mansur Ark, ses sanatçılarından Latif Doğan, Hüseyin Kağıt, Veli Erdem Karakülah, İbocan, Mustafa Can, 1994 Türkiye ve kainat güzeli 2'cisi, kurtlar vadisi dizisinde Mete'nin sevgilisi rolü, Eyvah babam filminin baş rol oyuncusu Nesrin İşçi, Ümit Taşkın, Ayten Öztürk, Furat Emir, Selçuk Şimşek,Yakup Alar, Belkıs Akçil gibi sanatçılar rol aldı.

Çekilen filmin tamamının ilk defa gösterildiği salonda gala gecesine katılan Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve Kaymakam Suat Seyitoğlu da sahnede birer konuşma yapıp, tüm sanatçıları tebrik ettiler. Tamamı Beypazarı İlçe Merkezi ve Uruş beldesinde çekilen sinema filminde Beypazarı'nda ikamet eden bazı vatandaşlar da rol aldı. Filmde, Ankara ve Beypazarı'nın kültür ve yaşam tarzını yansıtıldı.

Proje sahibi ve senaryo yazarı Furat Emir aslen Erzurum'lu olduğunu, 1998'de ölen babası Enis Fırat'ın Beypazarı Uruş beldesinde 22 yıl öğretmenlik yaptığını, mezarının da burada olduğunu, kendisinin de bu beldede doğduğunu belirtti. Emir, "Bababın adını burada bir caddeye koymuşlar. Babak öldükten sonra eğitimimi Ankara'da tamamladım. Bu yüzden bu filmi Beypazarı'nda çektik. Beypazarı'nın film çekimleri için doğal bir plato olması da filmin burada çekilme nedenlerinden biri. Güçlü bir ekiple çekimleri 20 günde Beypazarı ilçesinde tamamladık. Her şey planladığımız şekilde tamamlandı. Filmde rol alan tüm sanatçıları ve emeği geçen teknik ekip olarak gala gecesine katıldık. Angara Gomedisi olan filmimiz Özen Film olarak 8 Nisan'da Türkiye sinemalarında gösterime girecek" dedi.

Filmin konusunu açıklayan Fuat Emir, "Annelerini küçük yaşta kaybetmiş 3 kardeş, babalarının maddi durumları nedeniyle yetiştirme yurdunda büyümüşler. Biri turizmci, biri Dermatolok, diğeri müzisyen olan kardeşler, babalarının vefatıyla köye gelirler. Babalarının vasiyeti üzerine mirası alabilmek için köyde bir ay kalmaya karar verirler. Mirası hak etmek için köy hayatı yaşamak zorundadırlar. Köy yaşamı 3 kardeş için sürpriz olaylara gebedir. Komedi içinde verilen dramla aile bağlarının önemi, yetiştiği yurtların öğrencilere kattığı kültür ve bilgi deneyimleri, geçmiş nesillerdeki unutulan köy adetlerinin, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarımı sağlanmaktadır. Komedi ve dram iç içedir" dedi.

'Şero Ağa' lakablı Mehmet Emin Eren ise bir çok projede ve filmde baş rol oynadığını belirtirken, "Ancak bu proje beni çok heyecanlandırdı. Senaryosundan çok mutlu oldum. Böyle bir projede olmaktan büyük kıvanç duyuyorum. Zaten sevgili kardeşim Fuat Emir'lede bir göreve girdik. Artık ölünceye kadar Türk Sinemasına büyük eserler katacağımıza inanıyorum. Bakan göze, duyan kulağa en iyisini yapmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bütün ülkemize iyi seyirler diliyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beypazarı'nda Çekilen 'Baba Mirası'Nın Galası -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement