Beypazarı ve Nallıhan'da "Güvenli İnternet" Semineri - Son Dakika
Yerel

Beypazarı ve Nallıhan'da "Güvenli İnternet" Semineri

İMEF, Ankara'da 24 ilçede yapılacak "Güvenli İnternet Projesi" eğitimleri çerçevesinde Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinde konferans düzenledi.

12.12.2014 17:22  Güncelleme: 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) tarafından Ankara'da 24 ilçede yapılacak "Güvenli İnternet Projesi" eğitimleri çerçevesinde Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinde konferans düzenlendi.

İMEF Başkanı Dr. Süleyman Basa, Beypazarı Ticaret Meslek Lisesi konferans salonu ile Nallıhan Ayhan Sümer Kültür Merkezinde düzenlenen seminerlere katıldı.

Basa, burada yaptığı konuşmada, internetin güzel olduğu kadar sakıncalarının olduğuna da dikkati çekti.

Basa, "Ankara'nın 24 ilçesindeki okullarımızda idarecilerimize ve öğrencilerimize güvenli internet kullanımı konusunda konferanslar vereceğiz. Bu konferanslar sayesinde internet kullanımında daha dikkatli olacağız. Bu seminerlerde, Türkiye'de internet kullanımı, güvenli internet ve internet hukuku" konulu bilgiler paylaşılacak" dedi.

Bir süre sonra da bu kapsamda "internet editörlüğü" eğitimleri vereceklerini anlatan Basa, "Bu proje sayesinde, engellilere evlerinde iş olanağı imkanı sağlayacağız. Engelliler için çağın mesleği olarak internet editörü yetiştireceğiz" ifadesinde bulundu

İMEF Genel Başkan Yardımcısı Nizamettin Bilici ise Türkiye'de 40 milyonu aşkın internet abonesinin olduğunu belirterek, "İnternet kullanımı ülkemizde mobile doğru ilerliyor. İnternet kullanımı ülke nüfusuna göre yüzde 54. Günde ortalama 4,9 saatimizi kişisel bilgisayar üzerinden, 1,9 saatimizi de mobil cihazlar aracılığı ile internette harcıyoruz. Günde ortalama 2 saat 32 dakikamızı sosyal medyada geçiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İnternet kullanımı ile ilgili çeşitli bilgilerin verildiği eğitim toplantısında, uzmanlar öğrencilerin sorularını yanıtladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beypazarı ve Nallıhan'da 'Güvenli İnternet' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement