Beypazarlılar Obeziteyle Mücadele İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Beypazarlılar Obeziteyle Mücadele İçin Yürüdü

Beypazarı'nda, Ankara Halk Sağlığı ile İlçe Halk Sağlığı müdürlükleri ve Beypazarı Belediyesince "obeziteye karşı" yürüyüş düzenlendi.

01.11.2014 15:18  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beypazarı'nda, Ankara Halk Sağlığı ile Beypazarı İlçe Halk Sağlığı müdürlükleri ve Beypazarı Belediyesince "obeziteye karşı" yürüyüş düzenlendi.

Şehir stadında gerçekleştirilen yürüyüşe Ankara Halk Sağlığı İl Müdür Vekili Dr. Çiğdem Şimşek, Müdür Yardımcısı Dr. Atilla Uğur Kale, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Zeynep Belma Şenlik, Disiplin İşleri Şube Müdürü Mahmut Ziya Dural, Beypazarı Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Gencer ile Veysel Çanak ve Beypazarı Toplum Sağlığı İlçe Müdürü Dr. Ahmet Mahmutoğlu, hastane ve toplum sağlığı merkezi çalışanları ile çok sayıda vatandaş çocuklarıyla katıldı.

Sağlık Bakanlığının uyguladığı "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında düzenlenen yürüyüşte konuşan Beypazarı Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gencer, çağın hastalığı olarak nitelendirilen obeziteyle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Gencer, yerel yönetimler olarak Sağlık Bakanlığı'nın çalışmalarını desteklediklerini de sözlerine ekledi.

Ankara İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Çiğdem Şimşek de yürüyüşlerle fiziksel gücün arttırıldığına dikkat çekti.

Haftada en az 3 gün, 30 dakika tempolu yürüyüş yapılması gerektiğini belirten Şimşek, "Biz de vatandaşlarımıza örnek olmak için 'obeziteyi engelleyelim ve kilo almayalım ve daha sağlıklı olalım' diye yürüyüş yaptık" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beypazarlılar Obeziteyle Mücadele İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement