Beyşehir A Tipi Mesire Alanına Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Beyşehir A Tipi Mesire Alanına Kavuşuyor

Beyşehir A Tipi Mesire Alanına Kavuşuyor

Orman Teşkilatı ve Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından yürütülen proje çalışmaları ile C Tipi’nden A Tipi mesire alanı haline dönüştürülen İskender Mesire Alanı’nın yeni süreçte, ilçenin yeni ve en gözde mesire alanı haline dönüşmesi bekleniyor.

01.12.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman Teşkilatı ve Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından yürütülen proje çalışmaları ile C Tipi'nden A Tipi mesire alanı haline dönüştürülen İskender Mesire Alanı'nın yeni süreçte, ilçenin yeni ve en gözde mesire alanı haline dönüşmesi bekleniyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında C Tipi Mesire Alanı olarak projelendirilip hayata geçirilmesinin ardından, İlçe Belediyesi'ne devri sonrasında uzun süre atıl vaziyette beklemeye başlayan İskender Mesire Alanı'nın dönemlerinde yürütülen yeni proje çalışmaları doğrultusunda, bünyesinde çok sayıda sosyal donatı, yapı ve tesis olacak A tipi bir orman mesire alanı haline dönüştürülmesinin planlandığını söyledi.

"ÇOK SAYIDA SOSYAL TESİS VE DONATILARI OLACAK"

Başkan Özaltun, Beyşehir-Şamlar yolu üzerinde Kılıçlı mevkisinde genç karaçam ağaçlarıyla kaplı 123 bin metrekarelik alan üzerine projelendirilen mesire alanın tamamlanıp hizmet vermeye başladığında Beyşehir'in insan hizmetine sunulan doğal zenginliklerine bir yenisinin daha eklenmiş olacağını ifade etti. Beyşehir Belediyesi Proje Birimi'nin orman teşkilatı ile koordinesinde yürütülen yeni proje çalışmasının ardından, geçmişte bünyesinde hiçbir sosyal donatı ve tesis bulunması yasal zeminde mümkün olmayan ve sadece piknik amaçlı olarak kullanılabilecek C tipi statüden A sınıfı statüye çevrilen İskender Mesire Alanı'nda çadırlı kamping alanı, kırevleri (bungolav evleri), süs havuzu, seyir terası, hava yürüyüşü ve kaydırak, kır lokantası, spor alanı, kuş gözlem kulesi, macera çocuk oyun alanı, 100 araçlık araç otopark alanı, piknik alanı, fitnes, alışveriş üniteleri, bisiklet, koşu, yürüyüş yolları, kamelyalar, Beyşehir'deki endemik bitki türlerinin tanıtımının düşünüldüğü tanıtım ofisi gibi çok sayıda sosyal tesis ve donatıların olacağını söyledi.

"BEYŞEHİR'E YENİ BİR KİMLİK KAZANDIRACAK"

Başkan Özaltun, "Girişte güvenlik kapısı olacak alan güvenlik kamera sistemleriyle de donatılacak ve ışıklandırılacak. Bu anlamda, Beyşehir'e yeni bir kimlik kazandıracak bir mesire alanını ilçemize kazandırmayı planlıyoruz. Burası, geçmiş dönemde orman teşkilatı tarafından C tipi olarak yapımı tamamlandıktan sonra Beyşehir Belediyesi'ne devredilmiş ancak çeşitli nedenlerle isteksiz davranılması üzerine bu süreçte uzun süre atıl ve başıboş durumda kalmış bir mesire alanı durumunda iken, dönemimizde ise 15 Nisan 2015 tarihinden itibaren Beyşehir Belediyesi olarak kurduğumuz proje birimimiz tarafından projenin gelişim ve yönetim alanı üzerinde gerçekleştirilen yeni proje çalışmaları ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından tescili yapılarak şu anki A tipi konumuna gelmiştir. Yani sadece piknik alanı yapılabilecek bir konumda iken C sınıfından A tipi bir mesire alanı haline dönüştürülerek bünyesine birçok kazanımı dahil edecek çalışmalar yürütülmüştür. İhaleyi üstlenen firma tarafından şu anda projenin son haliyle ilgili yürütülen çalışmaların kısa süre içerisinde bitirilmesini ve ardından mesire alanının ilçemize kazandırılmasını bekliyoruz. Bu mesire alanı Beyşehir Belediyesi tarafından A tipi mesire alanı olarak işletmeye açılarak bölgemiz halkının hizmetine sunulacaktır" dedi.

"YENİ PROJE İLE ORTAYA KONULAN EMEĞE SAYGISIZLIK YAPILMAK İSTENMESİ BİZLERİ ÜZÜYOR"

Özaltun, önceki dönemde Beyşehir Belediyesi tarafından istenilmeyen bir alan olan mesire alanına geldiği şu anki noktada sahip çıkılmak istenilmesi yönündeki sosyal paylaşım sitelerindeki bazı beyanlara da anlam veremediklerini belirterek, "Beyşehir Belediyesi Proje Birimimizin Orman teşkilatımız nezdinde proje üzerinde yürüttüğü büyük bir emek var. Bu emeğin görmemezlikten gelinmek istenmesini de bizleri doğal olarak üzüyor. Yani, ortada bir emek söz konusu ve bu emeğe bir saygısızlık olduğunu görüyoruz. Süreçte, kendi haline terk edilen bir alan var ve başıboş kalmasından dolayı da virane haline dönüşmüşken, projenin şu anki geldiği noktayı Beyşehir kamuoyumuzun dikkatlerine sunmak istiyorum. Bu arada, yaklaşık 600 bin liralık bir maliyetle hayata geçirilecek olan mesire alanının ilçemize kazandırılması noktasında büyük emeği geçen ve dönemimizde ödenek noktasında desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Orman Genel Müdürümüz İsmail Üzmez Bey olmak üzere tüm teşkilat mensuplarına da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir A Tipi Mesire Alanına Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement