Beyşehir Belediyesi En Ücra Köşelere Hizmet Götürüyor - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Belediyesi En Ücra Köşelere Hizmet Götürüyor

Beyşehir Belediyesi En Ücra Köşelere Hizmet Götürüyor

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, ilçedeki en ücra köşede yer alan yerleşim merkezlerine de hizmet ulaştırıyor.

26.11.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, ilçedeki en ücra köşede yer alan yerleşim merkezlerine de hizmet ulaştırıyor.

Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından mahalle sayısı 12'den 67'ye yükselen Beyşehir ilçesinde, sorumluluk alanı genişleyen Beyşehir Belediyesi 55 dış mahalleye daha hizmet götürmeye başladı. Konya'da büyük bir coğrafik alana sahip Beyşehir ilçesinde, en ücra köşedeki yerleşim merkezlerini bile unutmayan ve Belediye hizmetini ulaştıran İlçe Belediyesi, Yeşildağ Ecirli'de de kilitli parke taşı döşeme çalışmalarına başladı. Geçmişte Yeşildağ'a bağlı bir mahalle iken yürürlüğe giren son yasa ile birlikte bu statüsü ortadan kalkan Ecirli yerleşim merkezi, bağlı bulunduğu Yeşildağ merkeze yaklaşık 17 kilometre uzaklığı ile biliniyor. Yeşildağ ile arasında Dumanlı Mahallesi de bulunan Ecirli yerleşim merkezi, dağlık alanda ücra bir noktada olmasına rağmen hizmet almaktan geri kalmıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kilitli parke çalışmalarının başlatıldığı Ecirli'de incelemelerde bulundu. Çalışmaları yerinde gören ve vatandaşlarla sohbet ederek isteklerini dinleyen Özaltun, "Büyükşehir Belediyesi Yasası'ndan sonra mahalle sayımız 67 oldu. Bunlardan bir tanesi de Yeşildağ idi. Yeşildağ belde iken buraya bağlı 7 ayrı mahallesi birden mevcuttu. Son yasa değişikliği ile Yeşildağ gibi 18 beldemiz mahalle oldu. Bu mahalleye dönüşen beldelerin içerisinde de geçmişte farklı farklı mahalleler olduğu düşünüldüğünde aslında gerçekte hizmet götürdüğümüz mahalle sayımız 125-130'lara ulaşıyor diyebiliriz. İşte bunlardan birinde Ecirli'deyiz. Ecirli'ye baktığımızda bağlı olduğu Yeşildağ Mahallesinin merkezine kilometrelerce uzaklıktaki bir mesafede, Toros Dağları'nın hemen eteklerinde oluşan bir yerleşim birimimiz. Burada hemşehrilerimiz hep bize şu serzenişte bulunuyor; 'Biz son noktada, Antalya sınırında olduğumuz için hizmet gelmiyor' diyordu. Ama yeni dönemde biz bu durumdaki bölgelerimizi de ihmal etmedik. Beyşehir'deki hizmeti buralara da taşımaya başladık. Antalya sınırına yakın olan bu yerleşim birimimizde yaşayan hemşehrilerimizi mağdur etmeden, en hızlı şekilde kilitli parke taşıyla, asfaltıyla yolunu yapıp buradaki vatandaşlarımızın da tıpkı şehirlerde olduğu gibi rahat ve konforlu ortamlarda yaşam sürmesi için gayret gösteriyoruz. İşte buradaki çalışmayı, diğer farklı mahallelerimizde de, farklı farklı projelerle gerçekleştiriyoruz. Hemşehrilerimizin içi rahat olsun. Belediye olarak tüm birimlerimizle durmaksızın cansiperane bir şekilde hizmet üretmenin derdindeyiz. Çünkü hemşehrilerimizin hizmetkarıyız. Her yıl bir program çerçevesinde mahallelerimize hak ettiği, her türlü hizmeti götürmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan bizim tek isteğimiz, dualarıyla bizlerin yanında olmalarıdır. Biz başka bir şey onlardan istemiyoruz. Çünkü biz yapılan bu dualarla ayaktayız, dualarla hizmet ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Özaltun'un sohbet ettiği Ecirli yerleşim birimi sakinlerinden Ömer Göker de, yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Belediye hizmetleriyle Ecirli'nin de tanışmaya başladığını anlatan Göker, "Allah bin kere razı olsun belediyemizden. Buradaki yollarımıza kilitli parke taşı döşeniyor. Öyle bir yol oluyor ki, bizi selden, sudan her türlü sıkıntıdan kurtaracak. Bu yollar, doğdum doğalı böyleydi, yani 59 yaşındayım, çocukluk yıllarımızdan bu yana biz bu çileyi çekiyorduk. Sadece yol değil, çöp hizmeti de buraya kadar ulaşıyor. Mahrumiyet bölgesinde, Beyşehir'in en ücra noktasında olmamıza rağmen haftada bir kez çöplerimiz alınıyor. Belediyemiz hizmetlerinden çok memnunuz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir Belediyesi En Ücra Köşelere Hizmet Götürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement