Beyşehir'de Gençlik Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Gençlik Haftası Kutlamaları

Beyşehir\'de Gençlik Haftası Kutlamaları

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde yapılan bisiklet yarışları büyük bir heyecana ve çekişmeye sahne oldu.

15.05.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde yapılan bisiklet yarışları büyük bir heyecana ve çekişmeye sahne oldu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışlarda, çok sayıda küçük çaplı bisiklet kazası da yaşandı.

Beyşehir'de Gençlik Haftası kutlamaları Anıt Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Buradaki törene İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Bayındır, daire amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra hafta kapsamında öğrenciler arasında bisiklet yarışları düzenlendi. Yarışlara startı öğrencilere başarı dileyen Kaymakam Başıbüyük verdi.

Antalya Caddesi üzerinde düzenlenen yarışlara 120 bisikletli öğrenci katılım başvurusu yaptı. Atatürk Anıtı ve orman kavşağı arasındaki bin 500 metrelik parkur önce gruplar halinde koşuldu. Ardından gruplarında birinci olan isimler, yarışların finalinde mücadele verdi. Bisiklet yarışları esnasında çok sayıda küçük çaplı bisiklet kazası da yaşandı. Yarış esnasında devrilerek yere düşen bazı bisikletçiler, tekrar kalkarak yarışa devam etti. Parkuru tamamlamak isterken duramayarak diğer bisikletlilerle çarpışan ve devrilen bisikletlerinden düşen çocuklar yürekleri ağızlara getirdi. Yarışlar esnasında bir başka bisikletliyle çarpışarak devrilen bisikletinden yere düşerek hafif şekilde yaralanan yarışcı, polis ekip otosu ile rahatsızlanan bir başka yarışcı ise ambulansla Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yarışmaların sonunda dereceye girenlere madalya ve ödülleri Kaymakam Başıbüyük ve ilçe protokolü tarafından verildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından çeşitli ödüller verildi.

Hafta kapsamında Cahit Zarifoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi'nde masa tenisi turnuvasının final müsabakaları da yapılırken, dereceye giren okullara kupa ve ödülleri verildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Gençlik Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement