Beyşehir'de Özel Çocuklara Yüzme Havuzunda Terapi - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Özel Çocuklara Yüzme Havuzunda Terapi

Beyşehir\'de Özel Çocuklara Yüzme Havuzunda Terapi

Beyşehir'de özel eğitim gören çocuklara yönelik Beyşehir Belediyesinin yaptırdığı yüzme havuzunda, yüzme dersleri verilmeye başlandı.

16.08.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir'de özel eğitim gören çocuklara yönelik Beyşehir Belediyesinin yaptırdığı yüzme havuzunda, yüzme dersleri verilmeye başlandı.

Beyşehir Belediyesi, göl kıyısında yaptırdığı yüzme havuzunun kapılarını haftanın bir günü, yüzme dersi görmeleri için ilçede yaşayan bedensel engelli ve down sendromlu çocuklara açtı. Özel öğrenciler, ilk derslerini ilçe protokolünün de katıldığı törenle almaya başladı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir'in çocuklara yönelik ilk yüzme havuzunu yaklaşık bir ay önce hizmete sunduklarını söyledi.

Çocuklarla yaz yüzme spor okulu da açtıklarını belirten Özaltun, gelen teklif üzerine engelli çocuklara haftanın belirli gününü ayırmaya karar verdiklerini ifade etti.

Gerek fiziksel engelli gerekse down sendromlu çocuklara yönelik yüzme terapisinin uygulanması için haftanın bir gününü tahsis ettiklerini dile getiren Özaltun, "Her cumartesi günü 16.00-18.00 saatlerinde havuzumuzdan sadece bu özel öğrencilerimiz yararlanacaktır" dedi.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ise Konya'da belediyelerin hem tesis yapma hem de spor altyapısı hazırlanmasında çok büyük katkı sunduklarını söyledi.

Ersöz, projenin Beyşehir'de de uygulanıyor olmasını görmekten çok mutlu olduğunu dile getirdi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Özel Çocuklara Yüzme Havuzunda Terapi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement