Beyşehir'de Papatya Toplama Mesaisi - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Papatya Toplama Mesaisi

Beyşehir\'de Papatya Toplama Mesaisi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Mayıs-Haziran döneminde doğada kendiliğinden yetişen papatya bitkisi, beyaz çiçekler açmaya başladı.

17.06.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Mayıs-Haziran döneminde doğada kendiliğinden yetişen papatya bitkisi, beyaz çiçekler açmaya başladı.

Vatandaşlar papatyaları toplayabilmek için doğada mesai yapmaya başladı. Tabiatta çiçek açan papatyalar, kartpostallık görüntüler oluştururken, fotoğraf meraklıları da bu güzel görselliği objektiflerine yansıtıyor. Yol kenarlarında ve çayırlarda yoğun olarak görülmeye başlayan papatya çiçeklerinden toplayarak, kışın kurutmak suretiyle bitki çayı olarak değerlendirmek isteyenler soluğu tabiat alanlarında alıyor. Birleşikgiller familyasından olup boyu 25 santime kadar uzayabildiği belirtilen otsu bir bitki olan papatya, yazın başlangıcında toplanarak kuru, havadar ve gölge yerlerde kurutularak kış döneminde çayı tüketilebiliyor. Vatandaşlar, sağlık yönünden başta soğuk algınlığı olmak üzere pek çok derde deva olduğuna inandığı papatyaları toplamak için Mayıs-Haziran dönemini bekliyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Papatya Toplama Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement