Beyşehir'de "Turizmde Marke Kent" Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de "Turizmde Marke Kent" Çalıştayı

Beyşehir\'de "Turizmde Marke Kent" Çalıştayı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, "Turizmde marka kent" konulu çalıştay düzenlendi.

18.06.2014 15:34  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, "Turizmde marka kent" konulu çalıştay düzenlendi.

Beyşehir Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen çalıştayda konuşan İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir'de hem tarih, hem doğa, hem de özel ilgi turizmine konu olan çok sayıda değerin olduğunu belirtti. İlçenin günümüzde belirli bir tanınırlığa ulaştığını, bundan sonra organizasyon ve hizmet sunucularının kendilerini disipline etmesinin önemine dikkat çeken Başıbüyük, ilçede dış turizmin yanı sıra iç turizmin de önümüzdeki yıllarda oldukça canlanmasını beklediklerini söyledi. Başıbüyük, Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 'Beyşehir Gölü Milli Parkı Sürdürülebilir Turizm Planı' hazırlığı için bir dizi çalıştay programı yaptığını da belirterek, bu planın onaylanmasının ardından takipçisi olacaklarını aktardı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, ilçe turizminin gelişmesi için çok yönlü çalışmalar yaptıklarını belirterek, Beyşehir Gölü'nün bu potansiyeli daha da harekete geçirebileceğine dikkat çekti.

Turizm ve Marka Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ise, sunumunda, Beyşehir'in eşsiz turistik değerlere sahip olduğunu, bu değerlerden çok farklı tur paketleri çıkartılabileceğini dile getirdi. Çelik, turistin artık insana, kültüre dokunmak istediğini, Beyşehir'de turizm altyapısı için birçok çalışmanın yapıldığını gördüğünü, bu kıvılcıma ve bu alanda çalışacak olan sektörü oluşturacakların organizasyonuna ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan ise, kurum olarak Beyşehir'e çok ayrı bir önem verdiklerini belirterek, bölgeye yapmış ve yapacak oldukları restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman da, kurum olarak ilçedeki turizm potansiyelini fark ettiklerini ve bunu aktif olarak kullanabilmeye çalıştıklarını söyledi.

Çalıştaya İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, kurum amirleri, ilgili kurumlardan uzmanlar, STK temsilcileri, Zirve Üniversitesi'nden Turizm ve Marka Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de 'Turizmde Marke Kent' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement