Beyşehir'de Yavru Leylek Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Beyşehir'de Yavru Leylek Kurtarma Operasyonu

Beyşehir\'de Yavru Leylek Kurtarma Operasyonu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, ayağına misina dolandığı için uçamayan yavru leylek zabıta ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yuvasından özgürlüğe yeniden kanat çırptı.

23.07.2015 13:31  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, ayağına misina dolandığı için uçamayan yavru leylek zabıta ve itfaiye ekiplerinin müşterek müdahalesiyle mahsur kaldığı yuvasından özgürlüğe yeniden kanat çırptı.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinin çatısında yuva yapan bir leyleğin yavrularından birisinin ayağına dolanan balık avında kullanılan misina nedeniyle uçamadığını fark eden bir market çalışanı, müdahale edilmesi için itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Bu esnada tesadüfen bölgeden geçen Beyşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de çatıya çıkarak, baca üzerindeki yuvada yavru leyleğin özgürlüğüne yeniden kavuşabilmesi için seferber oldu. Zabıta görevlileri, yavru leyleğin ayağına dolanan misinanın diğer ucunu takıldığı bitişikteki binanın diğer baca uzantısından serbest bıraktı. Zabıta görevlisi serbest kalan misinanın ucunu, merdiven uzatarak çatıya çıkan ve bacadaki yuvaya yaklaşan itfaiye görevlisine uzatırken, görevli misina ağı çekip toplayarak yavru leyleğin takıldığı ayağından kurtarmayı başardı. Yavru leylek, kurtulmasının ardından bacadan yeniden gökyüzüne doğru kanat çırpmaya başladı. Çevrede kurtarma çalışmasını izleyen duyarlı vatandaşlar ise, yavru leyleği mahsur kaldığı bacadaki yuvasından kurtararak yeniden uçmasını sağlayan zabıta ve itfaiye ekiplerine teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyşehir'de Yavru Leylek Kurtarma Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement