Beyşehir'deki Atıksu Arıtma Tesisinde İnceleme - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'deki Atıksu Arıtma Tesisinde İnceleme

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'de bir süre sonra yeniden faaliyete geçecek hazırlanan atıksu arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

04.12.2015 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'de bir süre sonra yeniden faaliyete geçecek hazırlanan atıksu arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, KOSKİ Bölge Sorumlusu Ali Özdemir'in de eşlik ettiği incelemede, Uzbaş ve Özaltun, Avdancık Mahallesi yolundaki tesisini gezerek, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi olarak inşa edilen ve 2005 yılında işletmeye alınan tesis, idari bina, lojman, klor binası, kum tutucu, ön çökeltim havuzu, aktif çamur sistemi havalandırma havuzu, geri devir terfi merkezi, çamur yoğunlaştırma ve klor temas tankı gibi ünitelerinden oluşuyor.

55 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitedeki tesis, uzun süreden beri işletilememesinden dolayı ünitelerinin tamamı hasar görmüş, mekanik ekipmanlar ve elektrik şalt malzemelerin çoğu kullanılamaz hale gelmişti.

Yeni Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından tesisin işletilebilmesi için KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisinin yeniden verimli çalışılabilir hale getirilmesi için 2 milyon 520 bin liraya ihalesi yapıldı. Tesisin, 2016 yılının ilk aylarında yeniden işletmeye açılması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyşehir'deki Atıksu Arıtma Tesisinde İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement