Beyşehir'deki Göletler Yağışlarla Doldu - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'deki Göletler Yağışlarla Doldu

Beyşehir\'deki Göletler Yağışlarla Doldu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 4 gündür etkili olan ve aralıklarla devam eden yağışların bölgedeki göletlerin yüzde yüz doluluk seviyesine ulaştırdığı bildirildi.

30.03.2015 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 4 gündür etkili olan ve aralıklarla devam eden yağışların bölgedeki göletlerin yüzde yüz doluluk seviyesine ulaştırdığı bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, ilçede günlerdir etkisini gösteren yağmurlar sonucu ilçe sınırları içerisinde yer alan sulama göletlerini tamamen doldurduğunu, taşkın riskine karşı bazı göletlerden ise su tahliyesine başlandığını söyledi.

Son yağışların yüksek kesimlerdeki karların da hızlı bir şekilde erimesine yol açtığını ve bölgedeki tüm kanal, çay ve derelerin debisinin çok fazla yükseldiğini belirten Özaltun, bölgedeki göletlerin doluluk seviyesinin de tam kapasiteye ulaştığını, bunun yanı sıra Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü için yağışların bereket getirdiğini ifade etti. Yaz aylarında kuraklık sıkıntısı çeken ve suları oldukça düşen gölün bahar mevsimi yağışlarıyla birlikte tekrar su seviyesinin gözle görülür ölçüde yükselmeye başladığını dile getiren Özaltun, "Özellikle hafta sonu çok fazla olan etkili sağanak yağış bazı derelerimizde, bazı göletlerimiz de taşkın alarmı verdi. Esence Mahallemizdeki derede yaşanan taşkın, iş makinelerimizin müdahalesi ile olumsuz sonuçlara sebep olmadan önlendi. Gökçekuyu Mahallesi'ndeki göledimiz tamamen dolup taşkın seviyesine gelince, ekiplerimizin iş makineleri ile müdahalesi ile sular tahliye edilmeye başlandı. Biz de başkan yardımcılarımızla birlikte bu bölgeye hareket ettik, son durumu yerinde gördük. Burada da müdahalelerle olumsuz bir sıkıntı yaşanmadı. Eylikler ve Bayındır mahallelerimizdeki kanallardaki tıkanıklıklar da giderilince olası yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmiş olduk" dedi.

Son yağışların bölgedeki ekili alanları da yağmur sularıyla doldurduğunu ifade eden Özaltun, çiftçilerin yağmurun durmasıyla tarlalarındaki suların çekilmesini beklemeye başladığını dile getirerek, "Şu anda yağışlarla birlikte ekili alanlarımız da suya doymuş durumda. Birçok ekili alan sular altında. Ama, yağışlar durdu ve sular da yavaş yavaş çekilmeye başladı. Yüzde yüz doluluk seviyesine ulaşan ve taşkın riski görülen göletlerimizde ise sular tahliye edilerek olumsuz bir durum yaşanmasının önüne geçiliyor. Yağışlar bölgemize ve gölümüze adeta bereket getirdi. Allah'ım bu yağışların bölgemize afet getirmesinden bizleri ve memleketimizi korusun inşallah" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'deki Göletler Yağışlarla Doldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement