Beyşehir'deki Tarihi Taşköprü'nün 100. Yıl Pastası Kesildi - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'deki Tarihi Taşköprü'nün 100. Yıl Pastası Kesildi

Beyşehir ilçesindeki tarihi Taşköprü'nün 100. yaşı, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

01.11.2014 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir ilçesindeki tarihi Taşköprü'nün 100. yaşı, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Beyşehir Belediyesi tarafından Köprübaşı mevkisinde gerçekleştirilen 100. yıl kutlama etkinlikleri Mehteran gösterisi ile başladı.

İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı konuşmada, Osmanlı eseri olan tarihi köprüyü koruyup tanıtma konusunda belediye olarak kendilerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

Tarihi Taşköprü'ye göl üzerinden teknelerle bakıldığında önünde duran ikinci bir köprü daha bulunduğunu ifade eden Özaltun, şunları kaydetti:

"Bu tarihi mekanın güzelliğini gölgeliyor. Hayalimiz nedir? Tekneyle göle çıktığınızda Taşköprü'yü net bir şekilde görebilmek. Benim hayalim, tüp geçit projesi. Allah'ın izniyle Taşköprü'nün daha iyi görülebilmesi için, turizmde daha iyi ses getirebilmesi için de biz yeni köprüyü bu projeyi hayata geçirdiğimizde buradan kaldırmış olacağız. Zaten, bu yeni köprünün üzerinden geçerken de fiziken bir risk var. Dolayısıyla biz bunun girişimlerini başlattık. Eğer milli parklardan ve Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan izin alabilirsek en kısa zamanda yeni köprüyü yerinden kaldırıp, buradan tüp geçitle geçişi sağlayacağız."

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise bir asırdır hizmet veren Taşköprü'nün 100. yılını kutlamak ve bu güzelliğe herkesin dikkatini çekmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından 100 engelli çocuğa çeşitli hediyeler verildi. Etkinlikler kapsamında tarihi Taşköprüyü yansıtan görselin yer aldığı dev yaş pasta protokol tarafından kesildi.

Daha sonra Beyşehir fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyşehir'deki Tarihi Taşköprü'nün 100. Yıl Pastası Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement