Beyşehir'e 150 Yataklı Devlet Hastanesi Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'e 150 Yataklı Devlet Hastanesi Yapılacak

Beyşehir\'e 150 Yataklı Devlet Hastanesi Yapılacak

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, kamuoyunda büyük merakla beklenen yeni devlet hastanesinin ihalesinin yapılacağı tarihin belli olduğunu söyledi.

21.03.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, kamuoyunda büyük merakla beklenen yeni devlet hastanesinin ihalesinin yapılacağı tarihin belli olduğunu söyledi.

Akış, yaptığı açıklamada, Beyşehir'e kazandırılacak son dönemin en önemli sağlık yatırımlarından olan 150 yataklı, 261 yatak kapasiteli devlet hastanesinin 26 Mayıs 2014 tarihinde ihalesinin yapılacağını belirtti. TOKİ Başkanlığı tarafından yapılacak hastanenin daha önce 12 Kasım 2013 tarihinde ihalesinin yapılması beklenirken, Orman Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen yerinin tahsisinin iptal edilmesiyle başlayan süreçte yeni bir noktaya gelindiğini vurgulayan Akış, şu bilgileri verdi: "Beyşehir kamuoyunun yakından beklediği yeni devlet hastanemizin ihalesi, yaptığımız girişimlerin meyvesini vermesi ile birlikte kısa zaman içerisinde sonuçlandırılacak. Daha önce bu konuda yaptığımız açıklamada, yerel seçimler olmadan ihale tarihinin belli olacağını söylemiştik. Şimdi bu konuda verdiğimiz sözü tutuyoruz ve 26 Mayıs'ta ihalesinin yapılmasının kesinleştiğini Beyşehir kamuoyu ile paylaşıyoruz. İhalesinin tamamlanmasının ardından kısa sürede yeni belirlenen yerinde inşaatına başlanarak tamamlanmasını bekliyoruz. Bölgemize hayırlı uğurlu olsun."

Beytepe Mahallesi'nde, Anadolu Öğretmen Lisesi'nin hemen arkasındaki 30 bin metrekarelik kapalı alanda inşa edilecek olan Beyşehir'in projesi tamamlanan yeni devlet hastanesi 150 yataklı olarak inşa edilecek. 2 bloktan oluşacak yapının otoparkında 207 araç park yeri olacak. Tek ve çift yataklı nitelikli odalarında, 105 nitelikli yatağa sahip olacak olan hastanede, toplamda 261 yatak bulunacak. Bünyesinde ise 5 görüntüleme odası, 20 acil yatağı, 6 ameliyathane salonu, 14 diyaliz ünitesi ve mahkum servisi hizmet verecek. Tefrişatı hariç yaklaşık 40 milyon liraya mal olması beklenen yeni devlet hastanesinin yapımı tamamlandığında, Beyşehir sağlık yatırımında sorunlarını aşmış ve önemli bir hizmete kavuşmuş olacak. Bugün Beyşehir'in yanı sıra, çevresindeki Derebucak, Hüyük, Derbent, Antalya'nın Akseki, Isparta'nın Şarkikaraağaç ve Yenişarbademli gibi ilçelerine de hizmet vererek adeta bölge hastanesi konumunda bulunan Beyşehir Devlet Hastanesi, yeni binasının hizmete girmesiyle hitap edeceği alanı daha da genişletebilecek. Hastanenin yapılmasıyla acil hizmetlerinde ve otopark konusunda yaşanan ciddi sıkıntılar da ortadan kalkacak. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'e 150 Yataklı Devlet Hastanesi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • H CAY: Seçim yaklaşınca mı aklınıza geldi seçim bittimi hastanede biter yol 2014 te bitecekti yol bitti sıra hastanesine geldi 12 yıldır hükümet veya akp Beyşehir e ne yaptı Beyşehir li du defa dersi verecek sayın vekil bakanları degil başbakanı getirsen yine olmayacak M H P Diyecek ŞENOL A BEYŞEHİR ŞENOL A 3 0 Yanıtla
  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement