Beyşehir'e Park Projesi - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'e Park Projesi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarisi Bölümünde öğrenim gören 35 öğrenci, park projeleri hazırlamak üzere çalışma yapmak amacıyla Beyşehir'e geldi.

16.10.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarisi Bölümünde öğrenim gören 35 öğrenci, park projeleri hazırlamak üzere çalışma yapmak amacıyla Beyşehir'e geldi.

SÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, kendilerine eşlik eden Beyşehir Belediyesi'nde görev yapan şehir plancıları ile yapılan çalışmanın ardından yürütülecek çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Beyşehir Belediyesinin de desteğiyle ilçedeki park projesi yapılabilecek alanları bölüm öğrencileriyle tarayıp incelediklerini belirten Polat, Esentepe Mahallesi'nde Beyşehir Gölü ve Anamas Dağı manzaralı hakim tepeyi çok beğendiklerini söyledi.

Buradaki alanların peyzaj açısından kıymetinin çok yüksek olduğunu ifade eden Polat, şunları kaydetti:

"Alanın göl ve dağ manzarası mükemmel. Buraya bir park yapılması, parkın bu manzarayla kıymetini çok artıracaktır. Burası bence bulunmaz bir yer. Bir de Beyşehir'in günbatımı meşhur, burası da çok güzel bir nokta. Konya'da olsa bir semt parkı diyebiliriz ama burası bir kent parkı taşıyabilecek bir yer. 35 bölüm öğrencim Beyşehir'de elde ettikleri verilerin ardından 35 ayrı park projesi hazırlayacak. Bir öğrenci çalışması ama, yüzde 70-80 civarında uygulanabilirliği var. Biz de çıkan projeleri belediyemizle paylaşacağız. İnşallah onlar da faydalanıp buraya bir park uygulaması yaparlar." - Konya

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement