Beyşehir Gölü Hayalet Ağlardan Temizleniyor - Son Dakika
Güncel

Beyşehir Gölü Hayalet Ağlardan Temizleniyor

Beyşehir Gölü Hayalet Ağlardan Temizleniyor

Beyşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, 11 ayda Beyşehir Gölünde avda kullanımı yasak olan 52 bin metre uzunluğunda misina ağ çıkardı.

01.12.2014 10:53  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, 11 ayda Beyşehir Gölü'nde avda kullanımı yasak olan 52 bin metre uzunluğunda misina ağ çıkardı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı Su Ürünleri Kontrol ekipleri, avda kullanımı yasaklanan, "hayalet ağ" olarak da adlandırılan misina ağlarla Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avına geçit vermemek için denetim yapıyor.

Ekipler, 11 ayda avda kullanımı yasak olan 52 bin metre uzunluğunda misina ağ ele geçirdi. Ağlar, yakılarak imha edildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, gazetecilere yaptığı açıklamada, ele geçirilen ağların göz açıklığının küçük olması nedeniyle kullanımının yasaklandığını söyledi.

Bu ağları toplayarak imha ettiklerini anlatan Karşıyaka, denetim ve kontrollerle ağları temizleyerek hem gölü temizlediklerini hem de küçük balıkların kaçak avlanmasını önlediklerini kaydetti.

Ağların, göz açıklığı küçük olduğu için üreme dönemine girmeden balıkların avlanabildiğini dile getiren Karşıyaka, ağları temizleyerek balıkların üreyip gölde çoğalmasına imkan sağlandığını vurguladı.

Karşıyaka, bu yıl 11 aylık süreçte gölden 52 bin metre uzunluğunda yasak ağ çıkarttıklarını bildirerek, "Bunun yanı sıra avcılık yapılması yasak olan 2 ığrıp ağ, 1 basma ağa da el koyduk. Müdürlüğümüze bağlı su ürünleri kontrol ekipleri gece gündüz demeden denetim ve kontrol gerçekleştirdi. 3 tekne, 2 araç ve 5 kişilik koruma ekibi ile gölde hem yasak hem de serbest dönemde sürekli koruma çalışması yapıyoruz" dedi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyşehir Gölü Hayalet Ağlardan Temizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement