Beyşehir Gölü Kıyıları Sazlardan Temizleniyor - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Gölü Kıyıları Sazlardan Temizleniyor

Beyşehir Gölü Kıyıları Sazlardan Temizleniyor

Beyşehir Gölü’nün ilçe merkezine kıyısı olan bölümdeki alanlar, sazlar kesilerek temizleniyor.

20.11.2014 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir Gölü'nün ilçe merkezine kıyısı olan bölümdeki alanlar, sazlar kesilerek temizleniyor.

Beyşehir Gölü'nün ilçeye kıyısı olan bölümünde su seviyesinin düşmesi ile birlikte hızla büyüyen ve Beyşehir Gölü'nde görüntü kirliğine neden olduğu belirtilen sazlık alanlar başlatılan çalışmalar ile temizleniyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğüne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener ile belediye başkanları ve bazı birim amirleri ile birlikte çalışmaların yürütüldüğü göl kıyısında incelemelerde bulundu.

Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada,  Beyşehir'e gelenlerin ilk olarak sazlıkların kötü görüntüsünün gözlerine çarptığını ifade ettiğini belirtti.

Bu sazların Beyşehir Gölü'nün güzelliğine gölge düşürdüğünü ifade eden Özaltun, şunları kaydetti:

"Bu münasebetle gerekli izin işlemlerimizi başlattık; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzden gerekli izinlerimizi aldık ve sazlıkların kesimine başladık. Ankara Gölbaşı'ndan da gelecek olan bir makine var, bu makine ile kesime başladığımız zaman hem kesim hızlanacak hem de sazlıklar kökünden sökülerek daha güzel bir temizlik sağlanmış olacak. Temizlik çalışmaları tamamlandığı zaman Beyşehir'in giriş noktası sayılan tarihi Taşköprü'den İçerişehir Mahallesine doğru uzanan kısımda gölün turkuaz rengi ortaya çıkmış olacak. İçerişehir Mahallesi'nde kıyı tahkimatı yapılan alandan Taşköprüye, Taşköprü'den Öğretmenevi'ne kadar uzanan bölgede sazlıkların temizliği yapılacak; doğal denge noktasında diğer alanlardaki sazlıklara dokunulmayacak." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyşehir Gölü Kıyıları Sazlardan Temizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement