Beyşehir Gölü'nde Jetboat Dönemi - Son Dakika
Güncel

Beyşehir Gölü'nde Jetboat Dönemi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Botun göl kıyısına getirilmesi Vinç yardımıyla göl sularına indirilmesi Bota binen Belediye Başkanı Murat Özaltun ve beraberindekilerin göl üzerindeki test sürüşüne katılması Belediye Başkanı Murat Özaltun'un açıklaması Tekne kaptanının teknik özellikleri hakkında bilgiler vermesi Beyşehir Gölü'nde "jetboat" dönemi Beyşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan, kaptanıyla birlikte 11 kişi kapasiteli "jetboat" Beyşehir Gölü sularına indirildi.

28.06.2016 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Botun göl kıyısına getirilmesi

Vinç yardımıyla göl sularına indirilmesi

Bota binen Belediye Başkanı Murat Özaltun ve beraberindekilerin göl üzerindeki test sürüşüne katılması

Belediye Başkanı Murat Özaltun'un açıklaması

Tekne kaptanının teknik özellikleri hakkında bilgiler vermesi Beyşehir Gölü'nde "jetboat" dönemi

Beyşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan, kaptanıyla birlikte 11 kişi kapasiteli "jetboat" Beyşehir Gölü sularına indirildi.

Beyşehir ilçesinde adrenalin tutkunları, bundan böyle göl üzerinde "jetboat" heyecanı yaşayacak. Beyşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan, kaptanıyla birlikte 11 kişi kapasiteli "jetboat"ın Beyşehir Gölü sularına indirildiği bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehirliler'in bugüne kadar en büyük serzenişin gölde su sporları aktivitesinin yeterli olmadığı yönünde olduğunu söyledi.

Jetboatla birlikte göl üzerindeki su sporu aktivitelerinin daha da zenginleşeceğine vurgu yapan Özaltun, " Türkiye'de yapılan ve 11 kişilik bir jetski olan 'jetboat'un göl üzerinde extreme yaşamak isteyenlerin yoğun ilgisi ile karşılaşacağını umuyoruz." dedi.

Beyşehir'de yine ilklerden birini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Özaltun, şöyle devam etti:

"70-80 kilometre hızla giderken 360 derece birden dönüyorsunuz. Göl ne kadar dalgalı olursa olsun, ne kadar hızlı giderseniz gidin, ne kadar hızlı hareket ederseniz edin bot devrilmiyor. ve bazı ani hareketlerde gölün tatlı suları yüzünüze doğru geliyor. Böylece su üzerinde tatlı anı ve hatıraların kalmasını sağlıyor. Kısa sürede yüksek sürate çıkabiliyor, spin atarak olduğu yerde 360 dere manevra yapabilme kabiliyetine sahip bot, yapılan ani duruşlarda ön kısmı tamamen suyun içerisine batıyor. Yüksek adrenalin keyfi yaşamak isteyenlere, Beyşehir'imizin ziyaretçilerine mutlaka günün batışını ve doğal güzelliklerini görmeleri yanında, bota binmelerini de tavsiye ediyorum."

"Yüzde 100 yerli düşünce ile yapılmış bir ürün"

Jetboat kaptanı ve Türkiye'deki imalatçısı Birkay Dinçer ise, 16-17 yıldır tekne kaptanı olduğunu dile getirerek, 2004 yılında ilk kez Türkiye'de 'jetboat'ları kullandıktan sonra yerli üretim imalatını yapmaya da karar verdiğini söyledi.

Dinçeri botların turizm ve eğlence amaçlı olarak hem yaz hem kış mevsiminde kullanılabildiğini belirterek "Teknik özellik olarak 6,5 metre boyunda 2 metre 25 santim eninde, 315 beygir gücünde dizel motora sahip, jet tribün sistemli normalde kuru sistemden çok daha farklı. Bu sayede tam ve yarım gaz giderken manevrası ve kabiliyeti çok daha fazla artıyor. 360 derece spin atabiliyor. Ani frenlerde önünü, burnunu yüzde 30 ve 40 çok rahat bir şekilde suya daldırabiliyor. Botun içerisi su alırken, insanlar eğleniyor. Teknemizin bir özelliği de batmama özelliği, altında hava ve köpük tankları var. Kesinlikle gırtlağına kadar suyu alsa da teknemiz batmıyor. Ayrıca hiçbir elektronik eşyaya gerek kalmadan kendi su çıkışları var. Tamamiyle aldığı 1-2 ton suyu birkaç saniye içerisinde tek başına boşaltabiliyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyşehir Gölü'nde Jetboat Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement