Beyşehir Gölü ve Göletlere Balık Takviyesi - Son Dakika
Güncel

Beyşehir Gölü ve Göletlere Balık Takviyesi

Beyşehir Gölü ve Göletlere Balık Takviyesi

Beyşehir Gölü ve Konya'nın 4 ilçesinde bulunan 8 ayrı gölete balık takviyesi yapıldı.

20.07.2013 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir Gölü ve Konya'nın 4 ilçesinde bulunan 8 ayrı gölete balık takviyesi yapıldı.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü'ne bağlı üretme çiftliğinden Konya'ya getirilen 98 bin adet yavru pullu sazan balığı, Beyşehir Gölü ile Konya'nın Doğanhisar, Çeltik, Sarayönü ve Güneysınır ilçelerindeki göletlere bırakıldı.

Konya'daki göl ve göletlerin balık popülasyonunun daha da artırılması ve takviye edilmesi amacıyla Antalya'dan getirilen yavru pullu sazan balıkları, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Orhan Tat, Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka ve su ürünleri mühendislerinin nezaretinde Beyşehir Gölü sularıyla buluşturuldu.

Orhan Tat yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü ve Konya ilçelerindeki 8 göletin balıklandırılması çalışmaları çerçevesinde 98 bin adet yavru pullu sazan balığı takviyesi yapıldığını söyledi. Göl ve göletlerdeki balık neslinin azalması ve mevcut balık florasının değişikliğe uğraması neticesinde balıklandırma çalışmaları yapılarak bu floranın yükseltilebileceğine vurgu yapan Tat, "Bu amaçla normal rutin balıklandırma 3 yılda bir olması gerekiyor ama biz yeni göletler açılırsa buradaki ihtiyaçlara göre, eski göletlerde ise balık stoklarını göz önüne alarak stokların azalmasında balıklandırma çalışmalarını yapmaktayız" diye konuştu.

Tat, göl ve göletlere bırakılan yavru balıkların 2-3 yıl içerisinde avlanabilir duruma gelmesini beklediklerini belirtti.

Nurettin Karşıyaka da, Beyşehir Gölü'nde balık popülasyonuna katkıda bulunmak, destek vermek amacıyla gerçekleştirilen bu tür çalışmalardan daha iyi sonuçlar alınmak isteniyorsa, balıkçıların da balık neslinin korunması yönünde yapılan çalışmalara destek vermesi gerektiğini vurguladı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyşehir Gölü ve Göletlere Balık Takviyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement