Beyşehir'in 11 Kardeş Kenti Var - Son Dakika
Güncel

Beyşehir'in 11 Kardeş Kenti Var

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak son 2 yılda 10 kent ile kardeş şehir anlaşması yaptıklarını bildirdi.

18.11.2016 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak son 2 yılda 10 kent ile kardeş şehir anlaşması yaptıklarını bildirdi.

Başkan Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, Beyşehir Belediyesi'nin kardeş şehir protokolü imzaladığı kent sayısının 11'e ulaştığını kaydetti.

Dünyada son dönemde yerel yönetimler arasında ekonomik, kültürel ve sosyal işbirliğine dayalı olarak giderek önemi artan "kardeş şehir" anlaşmaları ile uzakların yakın olduğunu, şehircilik anlayışlarının ise kardeş kentlerdeki uygulamalara göre modernize edildiğini vurgulayan Özaltun, bu çerçevede, kardeş kent protokolünün imzalandığı belediyeler arasında ikili ilişkilerin daha da çok geliştirilirken, toplumlar arasındaki dostlukların da pekiştirildiğini ifade etti.

Beyşehir Belediyesi'nin bu anlamda kardeş şehir projelerine büyük önem verdiğini aktaran Özaltun, şunları kaydetti:

"Beyşehir Belediyesi son iki yıl içerisinde 10 kardeş şehir anlaşması yaptığı yerel yönetim bulunuyor. Son olarak Antalya'nın Serik İlçe Belediyesi'yle Beyşehir Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında kardeş şehir ilan edip anlaşma yaptığımız kent sayısının 11'e ulaşmıştır. Göreve geldiğimde Beyşehir Belediyesi'nin kardeş şehir protokolü imzaladığı tek şehir Norveç Drammen kentiydi. Kendi dönemimizde ise Derebucak, Hüyük, Seydişehir, Meram, Selçuklu, Karatay, Keçiören, Beyoğlu, Antalya, Serik olmak üzere toplam 10 kentle kardeş şehir anlaşması yaptık. Kardeş şehir ilişkilerinin, toplumlara, karşılıklı yarar için ortak konuların ele alınması açısından esneklik ve kolaylık sağlamakta. Yerel yönetimler arasındaki kardeş şehir ilişkisinin, kalkınma, işbirliğinin artırılması, iyi uygulama transferleri, sosyal hizmetler, çevre politikaları ve kültürel mirasın korunması gibi pek çok hususta son derece önemli bir role sahip."

Kardeş şehirler projelerine büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Özaltun, "Hedefimiz, Beyşehir Belediyesi olarak kardeş şehir anlaşması yaptığımız kent sayısının zaman içerisinde daha da artması." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyşehir'in 11 Kardeş Kenti Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement