Beyşehir Kaymakamı Başıbüyük'ten Şehit Ailelerine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Kaymakamı Başıbüyük'ten Şehit Ailelerine Ziyaret

Beyşehir ilçesinde, Kaymakamlık tarafından bazı şehit aileleri ile gazilerin evlerine ziyaret gerçekleştirildi.

25.03.2015 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir ilçesinde, Kaymakamlık tarafından bazı şehit aileleri ile gazilerin evlerine ziyaret gerçekleştirildi.

Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü kapsamında bazı şehit aileleri ile gazileri evlerinde ziyaret etti. Başıbüyük'ün kendisine eşlik eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti ile birlikte ilk ziyaret durağı 1990 yılı Nisan ayında Mardin'de PKK terör örgütü tarafından kurulan pusu sonucu şehitlik mertebesine erişen Mehmet Ümitkesmez'in ailesinin ikamet ettiği ilçeye bağlı Üzümlü mahallesindeki evi oldu.

Başıbüyük ve beraberindekiler, şehidin anne ve babasını ziyaretinde bir süre sohbet edip talepleri olup olmadığını sordu. Ziyaret esnasında şehit Ümitkesmez'in yanı sıra Çanakkale şehitleri ile tüm şehitler için de toplu olarak dualar edildi.

Başıbüyük ve beraberindekilerin diğer ziyaret durağı aynı mahallede yaşayan ve 1987 yılında Erzurum'da vatani görevini ifa ederken gazi olan Ahmet Yaşar'ın evi oldu. Başıbüyük, burada yaptığı konuşmada, şehitlik ve gazilik makamlarının çok yüce bir mertebe olduğuna vurgu yaparak, "Bu makamlar herkese nasip olmaz. Millet olarak şehit ve gazilerimize minnettarız. Devlet olarak her zaman onların yanındayız. Bu tür ziyaretleri sık sık yapıp, ailelerimizin kesinlikle unutulmadıklarını kendilerine hissettireceğiz" dedi.

Ziyaretlerde Kaymakam Başıbüyük, şehit aileleri ile gazilere günün anısına hediyeler de takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyşehir Kaymakamı Başıbüyük'ten Şehit Ailelerine Ziyaret - Son Dakika


Advertisement